2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 22:40

Belföld

Szájer József közleménye a brüsszeli házibuliról

A botlás személyes, de felelősséggel tartozik érte

  • Szájer József közleménye a brüsszeli házibuliról

Vasárnap bejelentett lemondásommal levontam a személyes és politikai következtetést. Megkövetem a családomat, a kollégáimat, a választóimat. Kérem őket, hogy botlásomat harmincéves kitartó és elkötelezett munka fényében értékeljék. A botlás személyes, azért csak magam tartozom felelősséggel, kérem ne terjessze azt ki senki se a hazámra, se a politikai közösségemre” – írja közleményében Szájer József.

Egy belga lap december 1-jén számolt be arról, hogy múlt pénteken a brüsszeli rendőrség rajta ütött egy házibulin. A jelenlévők között több diplomata és egy európai parlamenti képviselő is ott volt. Szájer József a mai napon közzétett nyilatkozatában úgy fogalmazott:

„A belga sajtóban ma megjelent egy újsághír egy pénteki brüsszeli házibuliról, amelyen jelen voltam. A rendőrségi igazoltatás után jeleztem, hogy képviselő vagyok, mert igazolvány nem volt nálam, a rendőrség az eljárást lefolytatta, szóbeli figyelmeztetésben részesítettek, majd hazavittek. Kábítószert nem fogyasztottam, a rendőrségnek helyben felajánlottam, hogy készüljön hivatalos teszt, de ezt nem tették. A rendőrség szerint ecstasy tablettát találtak. Az nem az enyém, arról, hogy ki és miképp helyezte el, nincs tudomásom. A rendőrségnek erről nyilatkozatot tettem. Sajnálom, hogy megsértettem a gyülekezésre vonatkozó szabályokat, ez felelőtlenség volt részemről, az ezért járó szankciókat vállalom.”

Szájer József, a Fidesz EP-képviselője november 29-én közleményt adott ki, amelyben jelezte, hogy benyújtotta lemondását az európai parlamenti képviselő tisztségéről. A lemondás 2020. december 31-vel hatályos. Döntését azzal indokolta, hogy egy hosszú ideje tartó gondolkodás végére tett pontot. Lemondása nincs összefüggésben a most zajló politikai küzdelem tartalmával. Továbbra is egyetért a magyar kormány álláspontjával, valamint támogatja azt.

Szájer József ügyének részleteiről brüsszeli tudósítónk, Zöldhegyi Katalin mondta el a Híradóban:

A Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselőcsoportjának közleménye

Szájer József helyes döntést hozott, amikor lemondott Európai Parlamenti képviselői tisztségéről. Az egyedüli helyes döntést hozta meg. Döntését tudomásul vesszük, mint ahogy tudomásul vesszük azt is, hogy bocsánatot kért családjától, a politikai közösségétől és a választóktól.

Írta a Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselőcsoportja.

Vona szerint titkosszolgálat „vadászhatta le” Szájert

Az uniós vétó körüli botrány állhat a háttérben – vetette fel a Jobbik volt elnöke a közösségi oldalán.

„Szinte biztos vagyok benne, hogy az uniós vétó körüli botrány miatt vadászta le valamelyik (német?) titkosszolgálat Orbán brüsszeli parancsnokát” – írta Facebook-oldalán Vona Gábor, Szájer József botránya kapcsán. A Jobbik volt elnöke felvetette: „Minden bizonnyal nem ez volt az első »házibuli«. Miért éppen most derült ki?” Az expolitikus bejegyzésében kitér egyebek mellett arra is, hogy nyilván nincs direkt árukapcsolás, de az ügy a brüsszeli magyar-lengyel ,,szabadságharcra” is negatív hatással lesz. Szerinte az elmúlt pár órában sokat zuhantak az Orbán-Morawiecki duó tárgyalási pozíciói.

Vona ír továbbá arról is, hogy Handó Tünde nyilván teljesen ártatlan ebben az ügyben, hiszen egy házastárs sohasem felelhet a párja tetteiért, de „ezek után, azt hiszem, a maradék kis tekintélye is elveszik majd a bírói karban”, továbbá arról, hogy a botrány elvonja a figyelmet Demeter Szilárd visszavont írásának ügyéről.

HírTV - Magyar Nemzet - Mandiner

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk – Országjárásra indult Orbán Viktor + videó

Vezércikk – Országjárásra indult Orbán Viktor + videó

Országjárásra indult Orbán Viktor. Eközben Donáth Anna arra panaszkodott, hogy szerinte Magyar Péter támogatói elkezdtek fanatikusan és erőszakosan viselkedni. Holott a Momentum elnöke szerint mindannyiunk felelőssége, hogy „edukálják a követőiket". Hogy mit gondolnak erről a Vezércikk vendégei: Bencsik András, Boros Bánk Levente és Móczár Gábor, kiderült esti adásunkból.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!