2021. január 27.,
szerda, Angelika napja

Benyújtotta lemondását Szájer József

2020. november 29., vasárnap 11:13

Egy ideje a napi politikai küzdelemben való részvétel egyre nagyobb lelki megterhelést jelent számomra, márpedig akik a küzdőtéren vannak, azoknak harcrakész állapotban kell lenniük - jelentette ki a Magyar Hírlaphoz eljuttatott közleményben.

Szájer József, a Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselője benyújtotta a lemondását David Sassoli európai parlamenti elnök úrnál az európai parlamenti képviselői tisztségéről. A lemondás 2020. december 31-vel hatályos.

„Döntésem egy hosszabb ideje tartó gondolkodás végére tesz pontot. A lemondás nincs összefüggésben az európai színtéren most zajló, minden eddiginél ádázabb küzdelem tartalmával. A mostani vitában egyetértek a magyar kormány álláspontjával, azt támogatom.”

Harminc éve szolgálom Magyarországot hivatásos politikusként - írja a közleményben Szájer József,, majd hozzáteszi: Ennek túlnyomó részében az európai terepen dolgoztam. Feladataimat igyekeztem lelkiismeretesen ellátni, a magyar emberek, a választóim érdekeit képviselni.

A választóknak köszöni, hogy szavazataikkal négyszer juttatták be a magyar Országgyűlésbe és négyszer az Európai Parlamentbe. Mint írta mindkét intézményben teljes erejével a hazáját szolgálta,

„szép munka volt a magyarokat szolgálni”. 

Elmondta, hogy a jövőben a gyakorlati politikusi tevékenység helyett a távlatosabb, szellemi területen kíván folytatni a rendszerváltoztatáskor megkezdett munkát. 

A konkrétumokról később ad tájékoztatást - tette hozzá.

Magyar Hírlap