2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Belföld

Sűrűbben mennek a vonatok a Balatonhoz + videó

Nemcsak több vonattal, hanem nagyobb kerékpár szállítási kapacitással, emelt színvonallal, valamint többletszolgáltatásokkal készülnek a MÁV-Startnál.

  • Sűrűbben mennek a vonatok a Balatonhoz + videó

Megkezdődött az előszezon, hétfőtől sűrűbben járnak a vonatok a Balatonhoz. A Déli pályaudvar, Fonyód, illetve Balatonszentgyörgy között már kétóránként közlekednek Déli-Parti InterRégió vonatok.

Váczi Viktor, sajtóügyeletes, MÁV: "A balatoni előszezoni menetrend május 13.-tól, június 21.-éig tart. ebben az időszakban már sokkal több vonat közlekedik a Balaton éli és északi partjára is. Jelenleg elsősorban a hétvégi időszakban indul több vonat de majd, a nyári főszezonban a munkanapokon is több járat közlekedik a fővárosból is, illetve más országrészekből is a tópart felé."

A MÁV sajtóügyeletese azt is elmondta, hogy a déli parton az eddigi, óránként közlekedő, tópart illetve Balaton intercity mellett a tavalyi évhez hasonlóan idén is, már elindultak elindulnak a Bagolyvonatok a déli parton.

Váczi Viktor, sajtóügyeletes, MÁV: "Ezek a péntek és szombat éjszakai főleg a bulizók fesztiválozók kedvéért induló járatok. Ezekkel biztonságos a hazajutás a Balaton déli partjáról a fővárosba."

A március elsejétől bevezetett tarifa reformnak köszönhetően lényegesen egyszerűbbé és olcsóbbá vált a közösségi közlekedés, így akár a tóparti nyaralásokhoz vagy a balatoni kirándulásokhoz, is igénybe lehet venni az országbérletet.

Június 22-től, a főszezoni menetrend indulásától további vonatokat állítanak az utasok szolgálatába, hogy megkönnyítsék a balatoni kirándulásokat és nyaralásokat. Ekkortól a keleti országrészt: Miskolc, Debrecen, Békéscsaba, Szeged és Szolnok térségét is közvetlen járatokkal kapcsolják össze a Balatonnal.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!