2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Belföld

Súlyosítást kezdeményez a fellebbviteli főügyészség a csepeli buszjáraton utastársára támadó többszörös visszaeső vádlottal szemben

A Fővárosi Főügyészség 2020 októberében emelt vádat azzal az ötvenes éveiben járó férfival és fiatalabb társával szemben, akik még 2018 májusában, az esti órákban a 148-as jelzésű BKV-járaton, Csepelen, szóváltásba keveredtek egy utassal, aki kulturálatlan, tolakodó viselkedésüket tette szóvá. Ennek során szidalmazták, leköpték, majd felváltva fejen ütötték a sértettet, amitől az utastárs a jármű padlójára esett. Ekkor az idősebb támadó a sértett után lépett és legalább hat alkalommal ököllel és tenyérrel fejbe csapta őt, majd a sofőrfülke felé felállva menekülő sértettet újból megütötte, aki ismét a padlóra került. Az ütlegelésbe a fiatalabb elkövető is részt vett.

  • Súlyosítást kezdeményez a fellebbviteli főügyészség a csepeli buszjáraton utastársára támadó többszörös visszaeső vádlottal szemben

A bántalmazás következtében az idősödő sértett koponyaűri vérzéssel, életveszéllyel járó sérülést szenvedett el.

Az idősebb támadó felszólítására a buszvezető a járművel leállt, az első ajtót kinyitotta, amelyen keresztül a vádlott és fiatalabb társa a helyszínről elmenekült.

A busz fedélzeti kamerája által rögzített képek alapján a rendőrség azonosította, majd elfogta az elkövetőket.

A Fővárosi Törvényszék 2021. június 18-án hozott elsőfokú ítéletével a többszörös visszaeső vádlottat bűnösnek mondta ki életveszélyt okozó testi sértés bűntettében, amelyért 8 év fegyház fokozatú szabadságvesztéssel és 8 év közügyektől eltiltás mellékbüntetéssel sújtotta. Az ítélet ellen az ügyész a vádlott terhére hosszabb tartamú büntetés kiszabásáért, míg a vádlott és védője enyhébb minősítés megállapításáért és enyhébb büntetés kiszabásáért fellebbeztek.

A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség az ügyészi fellebbezéssel egyetértve a normakövetésre képtelen, a társadalmi együttélés szabályait súlyosan megszegő középkorú férfival szemben büntetése súlyosítását kezdeményezte a Fővárosi Ítélőtáblánál.

A fiatalabb elkövetőt a bíróság az eljárás korábbi szakaszában nem jogerősen 5 év végrehajtandó szabadságvesztésre és 6 év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre ítélte.

A középkorú vádlott a másodfokú eljárás idején más büntetőügyben kiszabott jogerős szabadságvesztés büntetését tölti.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!