2024. 06. 19. Szerda Gyárfás napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:45

Belföld

Súlyosítását a nőnek, aki rágyújtotta a házat a volt élettársára és annak párjára.

A fellebbviteli főügyészség a büntetése súlyosítását indítványozta annak a nőnek, aki rágyújtotta a házat a volt élettársára és annak párjára.

  • Súlyosítását a nőnek, aki rágyújtotta a házat a volt élettársára és annak párjára.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség az elsőfokú ítélet megváltoztatását indítványozta azzal a letartóztatásban lévő tiszakécskei nővel szemben, akit a Kecskeméti Törvényszék különös kegyetlenséggel, több emberen, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt nem jogerősen 10 év fegyházban végrehajtandó szabadságvesztésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélt.

Az elsőfokú ítélet szerint 2019. szeptember 14. napján a sértettek a ház hálószobájában nyugovóra tértek, azonban a náluk ideiglenesen elszállásolt vádlott nem tudott elaludni, nyugtalanul viselkedett, szellemek jelenlétét érezte, hangokat vélt hallani, akik őt és gyerekeit fenyegették. A kora hajnali órákban a vádlott a kisszobában és a nappaliban lévő függönyöket, illetve a nappaliban található bútort ismeretlen okból meggyújtotta, majd a korábban bőröndbe csomagolt személyes tárgyait magához véve a házat elhagyta.

A hálószobában alvó férfi a tüzet észlelte, majd felébresztette párját, és mindketten az utcára menekültek. A katasztrófavédelem a tüzet rövid időn belül eloltotta, a ház azonban lakhatatlanná vált. Az elsőfokú ítélettel szemben az ügyészség a büntetés súlyosítása, a vádlott és védője erős felindulásban elkövetett emberölés megállapítása, illetve a büntetés enyhítése érdekében jelentett be fellebbezést. A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség mint másodfokú ügyészség a büntetés súlyosítására irányuló ügyészségi fellebbezést fenntartotta, míg a védelmi fellebbezéseket alaptalannak ítélve az elsőfokú ítélet megváltoztatására, a kiszabott szabadságvesztés súlyosítására tett indítványt.

Az ügyben másodfokon a Szegedi Ítélőtábla fog dönteni.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!