2024. 06. 20. Csütörtök Rafael napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Híradó 19:00

Belföld

Súlyos büntetéssel néz szembe a nevelt gyermekét halálra ütlegelő férfi

A Fővárosi Főügyészség halált okozó testi sértés bűntette miatt 2019 nyarán emelt vádat abban a büntetőügyben, amelyben a Fővárosi Törvényszék 2021. május 26-án hirdetett elsőfokú ítéletet.

  • Súlyos büntetéssel néz szembe a nevelt gyermekét halálra ütlegelő férfi

A bíróság által megállapított tényállás szerint az elkövetéskor 30 éves férfi, 2018. január 24-én élettársa felügyeletére bízott 2 éves kisfiát egy beazonosítatlanul maradt tárggyal testszerte bántalmazta, neki legalább 47 sérülést okozott, illetve a gyermeket nagy erővel rázta meg.

Az előállt koponyaűri vérzés következtében a gyermek a lakásban eszméletét vesztette, a klinikai halál állapotába került és kórházba szállítását követően elhunyt. Az eljáró törvényszék a 2018 márciusa óta előzetes fogvatartásban lévő vádlottat a módosított ügyészi indítvány szerint bűnösnek mondta ki, különös kegyetlenséggel, a 14. életévet be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettében, amelyért őt 18 év fegyházban végrehajtandó szabadságvesztésre, valamint 10 év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre ítélte.

A határozat hirdetéskor a vádlott és védője felmentésért, téves jogi minősítés megállapítása miatt, illetve a kiszabott büntetés enyhítése céljából éltek fellebbezéssel. A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség a napokban benyújtott másodfokú indítványával kezdeményezte a Fővárosi Ítélőtáblánál az ítélet helyben hagyását.

A bűnügyben korábban kibocsátott ügyészségi közlemények itt olvashatóak: http://ugyeszseg.hu/keteves-nevelt-gyermeket-bantalmazta-aki-ebbe-belehalt- vademeles-halalt-okozo -testi-sertes-buntette-miatt/

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Meghosszabbította és kiterjesztette a Belügyminisztérium a vörös kódot

Meghosszabbította és kiterjesztette a Belügyminisztérium a vörös kódot

A HungaroMet előrejelzése alapján a Belügyminisztérium vasárnapig meghosszabbította és további vármegyékre is kiterjesztette a hajléktalanok egészségének megóvása érdekében elrendelt vörös kódot - jelentette be a tárca szociális ügyekért felelős helyettes államtitkára csütörtökön Budapesten.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Folytatódik a kánikula

Folytatódik a kánikula

Szombaton 28-36 Celsius-fok várható, majd vasárnapra némileg csökken a meleg, és elszórtan záporok-zivatarok jelenhetnek meg, a legmelegebb órákban 27-33 fok valószínű.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!