2024. 02. 28. Szerda Ákos, Bátor napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 20:50

Belföld

Sorra megszegik ígéreteiket az ellenzéki vezetők

A kampányban megígértekkel ellentétes döntéseket hozott több megyei jogú városban a balliberális többségű közgyűlés, Érden, Szombathelyen és Miskolcon is több ügy borzolja a kedélyeket. Nem tartják be a választási ígéreteket, cenzúrázzák a helyi lapot vagy ott spórolnak, ahol nem kellene.

  • Sorra megszegik ígéreteiket az ellenzéki vezetők

Megszűnik márciustól a lovas rendészet Miskolcon, amely a magasabb bűnözési rátájú külterületi városrészekben komoly elrettentő erővel bír a bűnelkövetésre hajlamos személyek körében – erről nyilatkozott lapunknak a Fidesz–KDNP képviselőcsoportjának szóvivője.

Hollósy András elmondta: a város balliberális vezetése költségtakarékossági szempontokkal indokolja a döntést, a kormánypárti frakció tagjai azonban úgy gondolják, hogy meglenne a pénz a lovas rendészet további fenntartására, ha nem emelték volna meg a Miskolc Holding Zrt. felügyelőbizottság tagjainak a tiszteletdíját és nem létesítettek volna több kiemelt státust az önkormányzatnál.

 Fotó: MTI/Krizsán Csaba

 

 

A Fidesz és a KDNP önkormányzati képviselői fel vannak háborodva amiatt is, hogy nem kaptak tájékoztatást a szociális tüzelőanyag osztásáról. Alakszai Zoltán helyi Fidesz-frakcióvezető közölte: helyben azt tapasztalják, hogy éppen azokban a körzetekben kaptak a rászorulók kevesebb tűzifát, ahol kormánypárti képviselőt választottak meg.

Új ügyvezető-főszerkesztőt nevezett ki tegnap az Érdi Városi Televízió és Kulturális Nonprofit Kft. élére a Pest megyei város balliberális többségű közgyűlése. Kövesdi Péter, akit egy szakmainak mondott grémium választott ki a pályázók közül, a Népszavától érkezett Érdre.

Rá is fér az érdi médiára a szakmai erősítés, mert a közelmúltban az okozott botrányt a városban, hogy nem sokkal a nyomdába küldés előtt, a tördelt városi újságból kivették Aradszki András Fidesz–KDNP-s országgyűlési képviselő nyilatkozatát – ironizált helyi forrásunk, hozzátéve: ezt egy olyan személy tette meg, akinek formálisan semmi köze nincs a laphoz.

Szombathelyen, ahol Nemény András balliberális polgármester (képünkön) a megválasztása után láthatóságot és átláthatóságot ígért, sokan értetlenül állnak a városvezetés ténykedése előtt. Horváth Attila alpolgármester novemberben a piacfelújítás kapcsán arról beszélt, hogy a beruházásra elnyert 1,2 milliárd forintot nem egészítik ki a szükséges 300 millió forinttal, és a fejlesztés „ebben a formában nem valósulhat meg”. Később hozzátette azt is: megvizsgálják, hogy ezt az uniós pénzt hogyan tudják másra fordítani.

Tegnap viszont arról döntött a közgyűlés, hogy mégiscsak kipótolják az elnyert 1,2 milliárd forintos pályázati pénzt a hiányzó forrással. Ellenkező utat járt be a Nagyszálló ügye, mert Nemény a kampányban azt ígérte: megválasztása esetén a város megvásárolja a Nagyszállót. Ám amikor a város élhetett volna januárban az elővásárlási jogával, akkor nem léptek.

Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!