2024. 06. 19. Szerda Gyárfás napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

EB Sporthírek 06:00

Belföld

Sorosék elszabotálnák a gyermekvédelmi népszavazást

Magasabb fokozatra kapcsolt az április 3-i gyermekvédelmi népszavazás elleni támadásban a Soros Györgyhöz köthető Amnesty Magyarország. A szervezet érvénytelen voksolásra buzdít, aminek érdekében önálló honlapot is indított. A referendum szabotálását célzó kampány főszervezője az ugyancsak Soros-féle Háttér Társaság.

  • Sorosék elszabotálnák a gyermekvédelmi népszavazást

Népszavazz te is érvénytelenül április 3-án!

 – olvasható nagy, vörös betűkkel az Amnesty Magyarország (AM) által létrehozott Érvénytelenül.hu elnevezésű honlapon.

Mint írják, a „2022. április 3-i propaganda-népszavazás egyenes folytatása a kormány eddigi homofób és transzfób politikájának, amely az emberek biztonságát és jóllétét áldozza fel a saját politikai céljaiért. Népszavazz te is érvénytelenül április 3-án, mert így egy lépéssel közelebb kerülhetünk a propagandatörvény eltörléséhez. Az érvénytelen szavazatoddal most azt mondhatod el, hogy érdekel téged az ország és a benne élők sorsa, de ezt az LMBTQI-embereket – a gyerekeinket, ismerőseinket, barátainkat és munkatársainkat – kiközösítő aljas kampányt a leghatározottabban elutasítod.”

A Soros-féle szervezetek zászlóshajójának számító AM által létrehozott honlapon egy „fogadalmi nyilatkozat” kitöltését teszik lehetővé – természetesen számos személyes adat megadása mellett, mint név, e-mail, telefonszám, irányítószám. A fogadalom így szól: 

Részt veszek a propaganda-népszavazáson, és mind a négy manipulatív kérdésre érvénytelen szavazatot adok le, vagyis beikszelem az igeneket és a nemeket is. Nem hagyom, hogy folytatódjon a kormány homofób és transzfób politikája, amivel erősítik a társadalmi megosztottságot és gyűlöletet keltenek, feláldozzák mások biztonságát és jóllétét. Határozottan elutasítom ezt a gyerekeinket, ismerőseinket, barátainkat és munkatársainkat kiközösítő aljas kampányt. Kiállok azért, hogy Magyarországon mindenki számára garantált legyen az egyenlőség és a biztonság.

A honlapról végül kiderül az is, hogy a kampány főszervezője az ugyancsak Soros György által támogatott Háttér Társaság, amely saját önmeghatározása szerint „Magyarország legnagyobb és legrégibb jelenleg is működő leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű, queer és interszexuális (LMBTQI) civil szervezete”.

És hogy mivel van baja az AM-nek és társszervezeteinek? Ismert, április 3-én négy kérdésről mondhatják el véleményüket a szavazópolgárok. Ezek: Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek köznevelési intézményben a szülő hozzájárulása nélkül szexuális irányultságokat bemutató foglalkozást tartsanak? Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekek számára nemi átalakító kezeléseket népszerűsítsenek? Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek fejlődésüket befolyásoló szexuális médiatartalmakat korlátozások nélkül mutassanak be? Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek a nem megváltoztatását bemutató médiatartalmakat jelenítsenek meg?

Fotó: Bach Máté

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk – Orbán Viktor: Brüsszelben semmibe vették az európai emberek akaratát + videó

Vezércikk – Orbán Viktor: Brüsszelben semmibe vették az európai emberek akaratát + videó

Gyors helyzetjelentést adott ma Orbán Viktor Brüsszelből, amiből az derül ki, hogy arrafelé nem nagyon értenek a szép szóból. A miniszterelnök szerint ugyanis semmibe vették az európai emberek akaratát, és a baloldallal és a liberálisokkal összeállt Néppárt leosztotta az EU vezető pozícióit. Minderről a Vezércikk vendégei, Boros Bánk Levente, Bencsik András és Szabó László is elmondják a véleményüket.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Jön az önkéntes elvű haderő + videó

Jön az önkéntes elvű haderő + videó

Magyarország egyedül képviseli azt az álláspontot, hogy a békéhez vezető egyetlen út a tűzszünet és a béketárgyalások - jelentette ki Szalay-Bobrovniczky Kristóf.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!