2023. 03. 30. Csütörtök Zalán napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:10

Belföld

Soros-szervezetek az akkumulátorgyár provokátorai mögött

Soros Györgytől is kapott pénzt a debreceni akkumulátorgyár ellen tiltakozó egyik szervezet. Ezt maga az egyesület alelnöke ismerte el a Mediaworksnek. Molnár Ágnes azt mondta: civil szervezetek kapacitásfejlesztésére kapták a pénzt. Az Alternatív Közösségek Egyesülete már tavaly elkezdett tüntetéseket szervezni az épülő akkumulátorgyár ellen. Ez a szervezet 2017 óta összesen 2,2 millió dollárt kapott az Open Society Foundations-től.

  • Soros-szervezetek az akkumulátorgyár provokátorai mögött

Ezek a szervezetek az elmúlt hónapokban rendkívül hevesen tiltakoztak - egyebek mellett- a Debrecenben épülő akkumulátorgyár ellen. Olyan szervezetek és olyan emberek is, akik nem élnek a környéken.

Bertalan Attila, bár - közösségi oldala szerint - a Győr melletti Lipóton él, tehát 360 kilométerre a Hajdú-Bihar vármegyei székhelytől, mégis részt vett a debreceni akkumulátorgyár ügyén tartott közmeghallgatáson.

Ugyanakkor beruházás elleni tiltakozáshoz több politikai párt is csatlakozott. Az LMP hevesen tiltakozik a hatalmas méretű beruházás ellen. Ebbe a sorba illesztette tervét a Momentum is, akik azt mondták: akár Debrecenbe is leköltöznek a gyár ellen kampányolni.

A dollárbaloldal ügye különös fénytörést ad az akkumulátorgyár elleni hergelésnek

- vélekedett Nagy Ervin a HírTV Napindító című műsorában. A XXI. Század Intézet elemzője szerint világos: a dollárbaloldal korábban elfogadott külföldi támogatást politikai célok érdekében, és itt is jól érezhető a külföldi befolyásolási kísérlet.

Ugyanakkor a Debrecenben épülő akkumulátor gyárat a helyiek is vegyes érzelmekkel fogadták. Volt, aki örült a gyárépítésnek, van azonban olyan lakos is, aki fél a káros környezeti hatásoktól.

A debreceni vízmű Zrt. vezérigazgatója szerint attól nem kell aggódnia a helyieknek, hogy nem lesz elegendő ivóvize a városnak. Gorján Ferenc elmondta: Debrecen átlagos napi vízkészlete 105 ezer köbméter, ezzel szemben a lakosság és a gyárak - így az épülő üzem - vízigénye együttesen jóval kevesebb, csupán a 85 ezer köbmétert teszi ki. Ráadásul az akkugyár tisztított szennyvizet fog használni, ami olyan mértékűre van megtisztítva, hogy ne befolyásolja az életminőséget.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Újabb jelentés készül Magyarországról

Újabb jelentés készül Magyarországról

A jogállamiság helyzete az Európai Unióban, terítéken a Bizottság 2022. évi jelentésének értékelése. A plenáris ülésen vitát tartottak a Bizottság legutóbbi éves jogállamisági jelentéséről. A részletekről Trócsányi László európai parlamenti képviselőt kérdeztük.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Szegedet is bevette a DK

Szegedet is bevette a DK

Botka Lászlót támogatják Gyurcsány Ferencék. A Demokratikus Koalíció ezt Szegeden, az MSZP egykori fellegvárában jelentette be. A lépés annak fényében különösen érdekes, hogy köztudott: Botka és Gyurcsány viszonya legendásan rossz.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!