2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 20:55

Belföld

Soltész: Az Ab döntése feladatot ró ránk

Vizsgálja az Emberi Erőforrások Minisztériuma az alkotmánybírósági döntést, és amennyiben az szükséges, támogatja a családtámogatási törvény módosítását – mondta Soltész Miklós arra reagálva, hogy az Ab hétfőn megállapította: alkotmányellenes a családi pótlék szabályozása.

Jelenleg ugyanis azok a családok, amelyekben a szülők élettársi kapcsolatban élnek, de közös gyermekük még nincs, kevesebb családi pótlékot kapnak, mint azok a szülők, akik ugyanannyi közös gyermeket nevelnek és házasok. Az Alkotmánybíróság (Ab) szerint ez hátrányos megkülönböztetésnek minősül, ezért a jelenlegi törvény módosítását javasolják.

„Az Alkotmánybíróság döntése feladatot ró ránk. Most a munkatársaink, főleg jogászaink vizsgálják ennek üzenetét és nyilván a szabályozást úgy fogjuk alakítani, ahogyan szükséges” – szögezte le Soltész Miklós.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!