2024. 05. 26. Vasárnap Fülöp, Evelin napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Vezércikk 05:00

Belföld

Sokat költ a társadalom egyénileg egészségügyre

Az egészségügyi kiadások több mint egyharmadát már most is az adófizetők állják egyénileg – jelentette ki a Hír TV Magyarország élőben című műsorában Rékassy Balázs egészségügyi közgazdász.

Az egészségügyi államtitkár a héten beszélt arról, hogy a jövőben a kórházak és rendelőintézetek fizettessék ki a beteggel az ellátás költségét, amennyiben a gyógyítás nem ott történik, ahol lakóhelyük szerint erre jogosultak lennének. Rékassy Balázs a modellt jónak nevezte, és hozzátette: az egyénileg finanszírozott költség mértéke az ellátás mintegy 90 százaléka lehetne.

– Száz forint egészségügyre költött pénzből ma 65 forint jön közpénzből és 35 forint a beteg zsebéből. Tehát ebből a pénzből már eleve sokat költ arányosan a magyar társadalom egyénileg az egészségügyre. Hogyha ez így megy tovább, akkor megvalósult, hogy fizetős az egészségügy, egyre több helyen ez erősödni fog – jelentette ki Rékassy Balázs egészségügyi közgazdász.

Tekintse meg a teljes beszélgetést!

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Szélesvásznú történelem: Csinibaba + videó

Szélesvásznú történelem: Csinibaba + videó

Meghívott vendégeinkkel a kilencvenes évek egyik legnagyobb magyar közönségsikeréről, a Csinibabáról beszélgettünk, melynek népszerűsége a mai napig töretlen, egyes mondataiból szállóigék lettek.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!