2024. 02. 21. Szerda Eleonóra napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Belföld

Senki sem tudja, miért fizet + Videó

Az ügyfélszolgálatokon sem tudják, mit fizet meg a fogyasztó a közüzemi számlákban, és a Magyar Energia Hivatal sem ad érdemi magyarázatot.

„Bonyolult, áttekinthetetlen, követhetetlen” – ez a véleményük az embereknek a magyar közüzemi számlázási rendszerről. A Hír TV Panaszkönyv című műsora inkognitóban meglátogatta több szolgáltató ügyfélszolgálatát is, hogy magyarázatot kérjen a számlákon szereplő ismeretlen tételekre.

A megvizsgált víz- és csatornaszámlán csak egy ismeretlen tételt találtak: az áthárított vízterhelési díj magyarra lefordítva a környezetvédelmi díjat jelenti. A gázszámlán viszont a tényleges fogyasztás és az alapdíj mellett minden hónapban szerepel egy több száz forintos tétel. Ez a biztonsági készletezési díj. „Azt jelenti, hogy ha esetleg olyan történne, hogy Oroszország felől nincsen gázszolgáltatás, mert elzárják, akkor Magyarországon vannak a földben elrejtve olyan gáztartályok, amelyekben a gázt tárolják. És ezt a díjat azért kell megfizetni, hogy készenlétben álljon egy esetleges elzárásra a földgáz” – mondták.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

A nap kérdése

A nap kérdése

Ön szerint véget kell vetni a Soros-finanszírozásnak a magyar baloldalon?
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!