2024. 06. 18. Kedd Arnold, Levente napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Belföld

Sajátjait is kíméletlenül ledarálja a DK

  • Sajátjait is kíméletlenül ledarálja a DK

A JOBBIK MIATTI VISSZALÉPTETÉSEK NEM MARADTAK KÖVETKEZMÉNYEK NÉLKÜL

Gyurcsányék több helyen is úgy léptették vissza jelöltjüket az előválasztáson, hogy az érintett ezt nem szerette volna. Mástól azért vonta meg a támogatását a DK, mert visszautasította azt, hogy a párt frakciójába üljön be egy esetleges egyéni győzelem esetén.

Gyurcsány Ferenc a jobboldali érzelmű embereket már többször megfenyegette, például azzal, hogy földönfutóvá teszi őket, azonban a 2022-es választásokra készülve a baloldali kényszerkoalíciós tárgyalások során saját politikus-jelöltjeivel sem bánik kesztyűs kézzel. Több olyan jelöltet is visszaléptetett, akik szívesen megmérették volna magukat az előválasztáson DK-s színekben. Legutóbb a Komárom-Esztergom megyei 3. számú választókerületben vonult ki Gyurcsány Ferenc pártja a pástról.

Nemes Andreának már a szórólapjai is ki voltak nyomtatva, azonban a központból értesíthették, hogy ezúttal nem lesz DK-s jelölt: Gyurcsányék ugyanis a jobbikos Szanyi Gábort támogatják a választókerületben.

A 2019-ben még polgármesternek is induló Nemes ennek hatására minden internetes tevékenységével felhagyott, korábban aktív Facebook-oldala is elérhetetlenné vált egy időre. A komáromi politikus a múlt hét végén Karácsony Gergely támogató üzenetével izzította be újra közösségi felületét, MSZP–Párbeszéd-támogatással indulhat majd a választásokon.

 Gyurcsány alkuja a Jobbikkal sokaknak nem tetszik

Nem tudott viszont hasonló feltámadást produkálni ez idáig a Demokratikus Koalíció szentendrei jelöltje. Emlékezetes, a Pest megyei településen Gyurcsányék szintén a jobbikos jelölt javára léptek vissza. Király Miklós csendben tudomásul vette pártja döntését, főszervezője volt a pártelnök szentendrei kampányrendezvényének.

A Telex helyszíni beszámolója szerint

„rezzenéstelen arccal figyelte, mikor Gyurcsány a visszaléptetését firtató kérdésre válaszolva arról beszélt, hogy minden demokratikus ellenzéki párt – így a Jobbik is – egy szabadabb, európaibb ország felé tart, és csak ez számít, nem az, honnan jöttek”.

 

– Ha a jövő úgy működik, hogy olyan emberekre lesz szükség, akik pillanatnyi előnyök miatt feladnak egy évtizedes elkötelezettséget, akkor én abba a csapatba nem is akarok tartozni – nyilatkozta a DK előválasztási politikájával kapcsolatban Ipkovich György. Szombathely egykori szocialista polgármestere (Nemessel és Királlyal együtt) is szerepelt a Gyurcsány-párt februárban kiadott, Európai Magyarok című kampányanyagában. 

 

A politikus azonban visszautasította, hogy győzelme esetén a DK frakciójába üljön be, emiatt Gyurcsányék megvonták tőle támogatásukat, inkább a helyi momentumos jelölt mögé álltak be. Ipkovich arról is beszélt pár nappal ezelőtti nyilatkozatában, hogy

a mostani „huzakodás” a baloldal pártjai között azt a látszatot kelti, hogy fontosabb számukra az egymás rovására történő erőfölény szerzése, mint a Fidesz leváltása.

Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Harmadfokú hőségriasztás lép életbe szerdától

Harmadfokú hőségriasztás lép életbe szerdától

Harmadfokú hőségriasztást rendelt el az ország egész területére szerda nulla órától szombat éjfélig az országos tisztifőorvos a HungaroMet Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zrt. előrejelzése alapján.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!