2024. 05. 01. Szerda Fülöp, Jakab napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Belföld

Így működhet jól Magyarország

Nem a Nemzetközi Valutaalap (IMF) kérésére akarják bevezetni a segélyplafont – nyilatkozta Rogán Antal a Hír Televíziónak. Mint mondta: senki nem kaphat több segélyt, mint amennyi a munkával elérhető legalacsonyabb jövedelem.

A Fidesz frakcióvezetője hangsúlyozta: a segélyplafon ötlete saját indíttatásból született. Mint kifejtette: Magyarország akkor működik jól, ha senki nem tud több jövedelemhez jutni segélyből, mint munkából, ezért a kormány az elmúlt két évben több intézkedést is hozott már ezzel kapcsolatban. Rogán Antal szerint a jövőre bevezetendő intézkedés a költségvetés egyenlegét is javítani fogja.

Rogán Antal
Rogán Antal a ma esti Péntek8 vendége lesz

A kormány szeptember 25-én erősítette meg a Magyar Nemzet információját, miszerint a segélyezési plafon bevezetését készítik elő a havonta kifizethető szociális támogatásoknál. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma közölte: már számításokat végeznek és előkészítés alatt állnak a törvényjavaslatok is.

Nem lehet az IMF-megállapodás feltétele

Giró-Szász András kormányszóvivő szeptember 24-én az M1 Ma reggel című műsorában az IMF-megállapodás esetleges következményeiről szólva azt mondta: „sem nyugdíj-, sem bérbefagyasztás, sem a családi pótlék csökkentése nem jöhet szóba”.

Sajátságos módon sikersztorinak nevezte az IMF a 2008–2009-es térségbeli tevékenységét, ami hazánk esetében a nyugdíjak csökkentését, a közszféra béreinek befagyasztását, valamint a gyes és a gyed idejének lerövidítését jelentette. A Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon vezette kormányok e diktátumokat gondolkodás nélkül végrehajtották. A második Orbán-kormány ezzel szemben nem a megszorításokban látja a megoldást, hanem többek között a terhek szétterítésében.

Orbán Viktor a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában pénteken megerősítette: a kormány nem fogadja el a nyugdíjak, a bérek és a családi pótlék csökkentését. beszélt arról is: a kormány Nemzetközi Valutaalapnak és  Európai Bizottságnak múlt héten küldött válaszlevele alapján meg lehet állapodni a nemzetközi szervezetekkel. A miniszterelnök riasztónak nevezte a 2008-as IMF-megállapodást, kiemelve, hogy akkor 600 milliárd forintos gyorssegélyt adtak a – jelentős részben külföldi – bankoknak, ezért kellett csökkenteni a nyugdíjakat, a béreket és a szociális juttatásokat.

2008-ban az IMF általános ijedtségben volt a bankok miatt, ezért aztán Magyarországon is gyorsan meg kellett segíteni őket a kapott hitelkeretből – mondta el az MNO-nak Boros Imre közgazdász. A baj azonban nem volt akkora – mint azt az Állami Számvevőszék is megállapította – az első hitelrészlet gyors lehívása nem volt indokolt – jelentette ki Boros.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Dömötör Csaba: nem ilyen Európai Unióról álmodtunk

Dömötör Csaba: nem ilyen Európai Unióról álmodtunk

Ha húsz év tapasztalatait egy mondatban kellene összefoglalni, nem ilyen Európai Unióról álmodtunk - jelentette ki a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szerdán, Magyarország EU-csatlakozásának húszéves évfordulója alkalmából Facebook-oldalán közzétett videónyilatkozatában.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!