2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Túlélve Bolíviát

Következik:

Híradó 12:00

Belföld

Rétvári: Igazi fesztivál-nagyhatalom lettünk

Magyarország igazi fesztivál-nagyhatalom lett, és a fiataloknak szóló rendezvényeken fontos szerepe lett a civil szervezeteknek is – mondta Rétvári Bence a Szegedi Ifjúsági Napokon, a Civil falu megnyitóján.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára elmondta, a kormány számos olyan fesztivált és fellépőt támogat, amelyek kulturális és közösségi szervező tartalmat közvetítenek a fiatalok számára. Az évtizedes hagyományokkal bíró Szegedi Ifjúsági Napokon (SZIN) idén 80 civil szervezet és számos intézmény várja napközben a fiatalokat, többek között a Csongrád Megyei Kormányhivatal is kiköltözött a fesztiválra, ahol munkaügyi, pályaválasztási, fogyasztóvédelmi és igazságügyi információkat adnak az érdeklődőknek.

„A SZIN, amelyik a vidéki mezőnyben, azt hiszem, a legrégebb óta megrendezett állandó helyszíni fesztivál, az egyik legrégebb óta szervezi meg a civil falu részt, amiben évről évre egyre többen vannak. Idén már 80 civil szervezet mutatkozik be és kínál valamilyen kihívást a fiataloknak. Az este inkább a szórakozásé, a napközben pedig a fiatalok számára a kihívás, a tanulás, a valamiben kicsit többé válás ideje lehet. És szerintem ez a fontos, hogy mind a kettő jelenjen meg, és ki-ki ahogy akarja, válasszon ezek közül. Az államnak is nyilván hasonló a feladata a fiatalok irányában: ki-ki maga döntse el, hogy vállalkozni kíván, tanulni kíván tovább, vagy adott esetben munkavállalóként helyezkedne el. Különböző programok formájában mi mindegyikhez segítséget nyújtunk” – fogalmazott Rétvári Bence.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Donald Trump üzenete a CPAC Hungary-n + videó

Donald Trump üzenete a CPAC Hungary-n + videó

Együtt küzdünk egy gigászi harcban, hogy felszabadítsuk nemzeteinket azon gonosz eők uralma alól, akik tönkre akarnak tenni minket - jelentette ki Donald Trump volt amerikai elnök, aki üzenetet küldött Budapestre, a CPAC Hungary elnevezésű rendezvényre. 
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!