2021. június 19.,
szombat, Gyárfás napja

Rétvári: Igazi fesztivál-nagyhatalom lettünk

2014. augusztus 27., szerda 18:27, frissítve: szerda 19:09

Magyarország igazi fesztivál-nagyhatalom lett, és a fiataloknak szóló rendezvényeken fontos szerepe lett a civil szervezeteknek is – mondta Rétvári Bence a Szegedi Ifjúsági Napokon, a Civil falu megnyitóján.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára elmondta, a kormány számos olyan fesztivált és fellépőt támogat, amelyek kulturális és közösségi szervező tartalmat közvetítenek a fiatalok számára. Az évtizedes hagyományokkal bíró Szegedi Ifjúsági Napokon (SZIN) idén 80 civil szervezet és számos intézmény várja napközben a fiatalokat, többek között a Csongrád Megyei Kormányhivatal is kiköltözött a fesztiválra, ahol munkaügyi, pályaválasztási, fogyasztóvédelmi és igazságügyi információkat adnak az érdeklődőknek.

„A SZIN, amelyik a vidéki mezőnyben, azt hiszem, a legrégebb óta megrendezett állandó helyszíni fesztivál, az egyik legrégebb óta szervezi meg a civil falu részt, amiben évről évre egyre többen vannak. Idén már 80 civil szervezet mutatkozik be és kínál valamilyen kihívást a fiataloknak. Az este inkább a szórakozásé, a napközben pedig a fiatalok számára a kihívás, a tanulás, a valamiben kicsit többé válás ideje lehet. És szerintem ez a fontos, hogy mind a kettő jelenjen meg, és ki-ki ahogy akarja, válasszon ezek közül. Az államnak is nyilván hasonló a feladata a fiatalok irányában: ki-ki maga döntse el, hogy vállalkozni kíván, tanulni kíván tovább, vagy adott esetben munkavállalóként helyezkedne el. Különböző programok formájában mi mindegyikhez segítséget nyújtunk” – fogalmazott Rétvári Bence.

Forrás: Hír TV