2024. 02. 21. Szerda Eleonóra napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Háború Ukrajnában 13:00

Belföld

Rétvári Bence: Mi itt Európa határait védjük!

„Azért egyre magasabb ez a kerítés, hogy Európán belül ne legyen belső határellenőrzés” – hangsúlyozta Röszkén az államtitkár.

  • Rétvári Bence: Mi itt Európa határait védjük!

„Határaink védelme most fontosabb, mint valaha! Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő asszonnyal Röszkén jártunk, ahol megerősítik a határt védő kerítést” – írta Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára közösségi oldalán.

A látogatásukról egy videó is felkerült Rétvári Facbook-oldalára, amelyben a kormányszóvivő elmondta, hogy

„nekünk magyaroknak vannak szabályaink, az egyik legfontosabb így szól: megvédjük a határainkat és a magyar emberek biztonságát”.

Az intézkedéseket felidézve ismertette, amikor az kellett „megépítettük a kerítést, amikor az kellett, akkor határvadász egységeket állítottunk fel, amikor pedig az kell, hogy még magasabb és meg erősebb kerítést állítsunk, akkor még magasabb és erősebb kerítést emelünk a magyar emberek védelmére”.

Rétvári Bence miniszterhelyettes a röszkei határátkelőnél tartott sajtótájékoztatón elmondta, hogy az embercsempészek őrzése a magyar börtönökben mintegy hárommilliárd forintos többletköltséget jelent évente.

Ezt követően leszögezte:

„mi itt Európa határát védjük, azért egyre magasabb ez a kerítés, hogy Európán belül ne legyen belső határ, ne legyen belső határellenőrzés”

– hangsúlyozta Rétvári.

Borítókép: Rétvári Bence Facebook-oldala

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

A nap kérdése

A nap kérdése

Ön szerint véget kell vetni a Soros-finanszírozásnak a magyar baloldalon?
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!