2024. 02. 21. Szerda Eleonóra napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Belföld

Rétvári Bence: Brüsszel a migrációt nem megállítani, hanem szervezni akarja

Brüsszel a migrációt nem megállítani, hanem szervezni akarja - mondta Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában kedden.

  • Rétvári Bence: Brüsszel a migrációt nem megállítani, hanem szervezni akarja

Az államtitkár kijelentette: az unióban versenyt futnak az idővel, hogy még a júniusi EP-választás előtt "bebetonozzák" a közvetlenül karácsony előtt szabálytalan módon elfogadott migrációs paktumot. Kilenc uniós jogszabállyal próbálják visszafordíthatatlanná tenni a helyzetet többek között a kvóták, a menekültügyi ügynökség vagy a válságkezelés terén - tette hozzá.

Jól fűtött brüsszeli irodákban, a valóságtól távol írnák elő például, hogy egy határőrnek, ha a migránsok megdobálják, széles mosollyal kellene segítséget nyújtania támadóinak a menekültkérelem benyújtásához. Tehát a határőr feladata már nem a határ védelme, hanem a migráció támogatása. S mindezt azzal magyarázzák, hogy ez hasznos Európának, ez a világtrend - mondta Rétvári Bence.

Úgy folytatta: mindeközben Svédországban már a lakosság 10-20 százaléka migránshátterű, a kiutasítások 80-90 százaléka pedig sikertelen.

Rétvári Bence az M1 aktuális csatornán kedd reggel azt is elmondta: Svédországban már az emberek 60 százaléka fél attól, hogy bűncselekmény áldozatává válik, míg Magyarországon ez az arány 5 százalék.

Hozzátette, Brüsszelben arról már nyíltan beszélnek, hogy Nyugat-Európában a közbiztonság romlik, a terrorfenyegetettség nő, de arról nem mernek beszélni, hogy ez a migráció miatt van. Pedig Magyarország jó példát mutat, a balkáni országokkal közös rendőri, határvédelmi fellépés hatékony, az embercsempészek más irányba fordulnak. Csak a magyar példát kellene követni és megoldódnának a migrációból fakadó társadalmi problémák Nyugat-Európában hangoztatta Rétvári Bence.

Az EU formálódó migrációs szabályozásának lehetséges következményeiről szólva az államtitkár elmondta azt is: a többszázezer európai eljárás közel harmadában a magyar hatóságoknak kellene eljárni, ami sok tízezer ügyet jelenthet és tízezres migránstáborok jöhetnének létre az országban. A szabályozásban rengeteg a kivétel is, például, aki kiskorúnak mondja magát, azt rögtön be kellene engedni.

Brüsszel célja nem a határok megvédése, hanem a migráció menedzselése - szögezte le az államtitkár.

Hozzátette: a nemzeti konzultációban a magyar emberek egyértelműen a magyar kormány migrációt elutasító politikáját támogatták, szemben a brüsszeli elképzelésekkel.

MTI 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

A nap kérdése

A nap kérdése

Ön szerint véget kell vetni a Soros-finanszírozásnak a magyar baloldalon?
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!