2024. 06. 18. Kedd Arnold, Levente napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hazahúzó 01:00

Belföld

Rétvári Bence: A pedagógus-utánpótlás biztosítva lesz a jövőben

Rekor méretű a pedagógus szakra felvett diákok száma - jelentette ki híradónknak a Belügyminisztérium államtitkára. Rétvári Bence arról is beszélt: a pedagógus-életpálya törvénynek köszönhetően pedig reményeik szerint még többen maradnak majd ezen a pályán, így biztosított lesz a pedagógus-utánpótlás a jövőben.

  • Rétvári Bence: A pedagógus-utánpótlás biztosítva lesz a jövőben

A múlt héten hirdették ki az idei felsőoktatási ponthatárokat.

Az eredményeket országszerte pont váró rendezvényekkel ünnepelték a diákok.

Idén több mint 126 ezren felvételiztek, és közel 96 ezer hallgató jutott be valamelyik egyetemre vagy főiskolára. Ez a pozitív eredmény pedig a pedagógus-pályát is érintette - mutatott rá a Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

A kormány szerint ez a rekordméretű jelentkezési szám többek között az új életpálya modellnek köszönhető.

Július elején szavazta meg a magyar országgyűlés a rendeletet. Aminek eredményeképpen a tanárok átlagbére 800 ezer forintra nőhet, a heti óraszámuk ugyanakkor nem lehet több 24 óránál és egységesen 50 napra emelkedik a szabadságuk is.

A legnagyobb előrelépés pályakezdőknél lehet, ez érezhetően növelte az érdeklődést a pedagógus szakok iránt is - erről pedig már a Belügyminisztérium államtitkára beszélt. Rétvári Bence hozzátette: az új törvény pedig abban is segíteni fog, hogy a jövőben többen maradjanak ezen a pályán.

Emlékeztetett: Brüsszel jelenleg 800 milliárd forinttal tartozik a magyar pedagógusoknak. Az államtitkár beszélt a tanártüntetésekről is. Szerinte az ellenzéki politikusok és aktivisták azok, akik politikai haszonszerzés céljában uszítanak. A pedagógusok többsége azonban nem állt be ezek mögé.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk - Folytatódik Magyar Péter politikai szemfényvesztése + videó

Vezércikk - Folytatódik Magyar Péter politikai szemfényvesztése + videó

Korábbi ígéreteivel ellentétben - úgy tűnik - mégis EP-képviselő akar lenni Magyar Péter? A kérdésről látszólag megszavaztatja a támogatóit, a szavazásnál azonban csak a képviselői mandátum felvétele melletti érveket hozott fel. A témában a Vezércikk vendégei is véleményt mondtak.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Karácsony Gergely benyújtotta indítványát a Kúriának + videó

Karácsony Gergely benyújtotta indítványát a Kúriának + videó

A főpolgármester-választás megismétlését kéri Karácsony Gergely. Már be is nyújtotta a beadványt, annak ellenére, hogy pénteken a Nemzeti Választási Bizottság ismét az ő győzelmét állapította meg. Vitézy Dávid úgy reagált: áll az új voksolás elé.
Forró napok elé nézünk

Forró napok elé nézünk

A következő napokban beköszönt a kánikula, egyre perzselőbb lesz a napsütés, ezáltal pedig az UV-sugárzás is egyre extrémebb lesz - derül ki a HungaroMet Zrt. hétfő délutáni videójából.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!