2022. 08. 11. Csütörtök Zsuzsanna, Tiborc napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Háború Ukrajnában 08:00

Belföld

Áprilisban dönthet a Kúria a gyöngyöspatai ügyben

A Soros-hálózat szembe akarja fordítani a magyarokat és a romákat -reagált a KDNP országgyűlési képviselője arra, hogy a Párbeszéd tüntetést szervez a gyöngyöspatai romák mellett. Nacsa Lőricz szerint a milliárdos köre a demonstrációhoz dróton rángatja a baloldali pártokat. Az Emberi erőforrások minisztériumának államtitkár azt mondta, bízik abban hogy a Kúria áprilisig dönt az ügyben.

  • Áprilisban dönthet a Kúria a gyöngyöspatai ügyben

Készpénzben várják a kártérítést a romák Gyöngyöspatán - ezt mondták az érintettek korábban többször is híradónknak. A kormány által kínált ingyenes képzést a legtöbben elutasítják.

A bíróság összesen 100 millió forint megfizetésére kötelezte a tankerületet és az önkormányzatot, akik a Kúriához fordultak.

Az alperesek kérésére azonban a Kúria nem a normál ügymenet szerint ősszel, hanem soron kívül, várhatóan már áprilisban döntést hoz

- közölte az EMMI államtitkára. Rétvári Bence hangsúlyozta, az első és másodfokon eljáró bíróság számos indítványt nem vett figyelembe, ezeket a Kúriának most lehetősége van megvizsgálni.

Tüntetést szervez Budapestre a gyöngyöspatai roma nemzetiségi önkormányzat - ezt hétfőn jelentették be a Párbeszéd párttal közösen. Szerintük ugyanis jogtalanság éri a gyöngyöspatai cigányokat azzal, hogy nem pénzzel, hanem képzéssel kárpótolná őket a kormány.

Hétvégén a Soros-hálózat tart tüntetést

 - így kommentálta a bejelentést a kisebbik kormánypárt frakciószóvivője.

Nacsa Lőrinc szerint a tüntetés szervezőinek célja az, hogy tovább szítsák a feszültséget, és ehhez a Soros-hálózat dróton rángatja az ellenzéki pártokat is.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas! A világ legnagyobb és legbefolyásosabb konzervatív rendezvényén Orbán Viktor mond nyitóbeszédet! A magyar miniszterelnök dallasi beszéde augusztus 4-én 20 óra 30 perctől a HírTV műsorán!!!
Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!