2020. március 29.,
vasárnap, Auguszta napja

Áprilisban dönthet a Kúria a gyöngyöspatai ügyben

Hír TV

2020. február 18., kedd 16:07

A Soros-hálózat szembe akarja fordítani a magyarokat és a romákat -reagált a KDNP országgyűlési képviselője arra, hogy a Párbeszéd tüntetést szervez a gyöngyöspatai romák mellett. Nacsa Lőricz szerint a milliárdos köre a demonstrációhoz dróton rángatja a baloldali pártokat. Az Emberi erőforrások minisztériumának államtitkár azt mondta, bízik abban hogy a Kúria áprilisig dönt az ügyben.

Készpénzben várják a kártérítést a romák Gyöngyöspatán - ezt mondták az érintettek korábban többször is híradónknak. A kormány által kínált ingyenes képzést a legtöbben elutasítják.

A bíróság összesen 100 millió forint megfizetésére kötelezte a tankerületet és az önkormányzatot, akik a Kúriához fordultak.

Az alperesek kérésére azonban a Kúria nem a normál ügymenet szerint ősszel, hanem soron kívül, várhatóan már áprilisban döntést hoz

- közölte az EMMI államtitkára. Rétvári Bence hangsúlyozta, az első és másodfokon eljáró bíróság számos indítványt nem vett figyelembe, ezeket a Kúriának most lehetősége van megvizsgálni.

Tüntetést szervez Budapestre a gyöngyöspatai roma nemzetiségi önkormányzat - ezt hétfőn jelentették be a Párbeszéd párttal közösen. Szerintük ugyanis jogtalanság éri a gyöngyöspatai cigányokat azzal, hogy nem pénzzel, hanem képzéssel kárpótolná őket a kormány.

Hétvégén a Soros-hálózat tart tüntetést

 - így kommentálta a bejelentést a kisebbik kormánypárt frakciószóvivője.

Nacsa Lőrinc szerint a tüntetés szervezőinek célja az, hogy tovább szítsák a feszültséget, és ehhez a Soros-hálózat dróton rángatja az ellenzéki pártokat is.

Hír TV