2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Belföld

Rejtett kamera: tévesen informálták a Hír TV stábját

Érdemes casco-kötés után 15 napig garázsban tartani az autót. A biztosítótársaságok ugyanis a polgári törvénykönyv értelmében ez idő alatt indoklás nélkül visszaléphetnek a szerződéstől.

A legtöbb biztosítótársaság elhallgatja, hogy a cascót felbonthatja az ajánlattételt követő 15 napban. Egy a Panaszkönyvnek nyilatkozó autós azt hitte, biztosítása él, a kötelezőről megkapta a kötvényt, a cascóról pedig visszaigazolást küldött a társaság. A meglepetés azután jött, hogy totálkárosra tört az autója.

„A biztosítótársaságtól kaptam egy levelet, mely szerint a fenti forgalmi rendszámú gépjárműnek túl magas a kockázata, emiatt az általam tett biztosítási ajánlattal kapcsolatban nem szeretnének velünk szerződni” – meséli Tóth Attila.

A Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) szerint a társaság jogszerűen állt el a szerződéstől. „Ez benne van a polgári törvénykönyvben és a biztosítóknak ennek alapján kell eljárniuk” – fogalmazott Gilyén Ágnes, a Mabisz kommunikációs osztályvezetője.

A Hír TV stúdiójában a Gépkocsi Károsultak Országos Szövetségének elnöke is alátámasztotta a Mabisz álláspontját. „Jogi szempontból teljes egészében a biztosítónak van igaza. Itt talán ott kell keresni a megoldást, hogy a tájékoztatás egy kicsit szélesebb körű legyen” – mondta el Hámori László.

A felkeresett biztosítótársaságok ügyfélszolgálatán a Hír TV stábját tévesen informálták. Az ügyintézők egyöntetűen azt állították, hogy a szerződéskötést követően napokon belül él a biztosítás. Annak egyébként alapfeltétele, hogy egy kárszakértő úgynevezett casco-elbírálási szemlét végezzen.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!