2024. 06. 17. Hétfő Laura, Alida napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Komment 06:00

Belföld

Reagált a MÚOSZ elnöke: Törvénytelen vallási adatokat engedély nélkül publikálni

Vicsek Ferenc nem közleményt adott ki a Facebookon, hanem véleményt írt. Ha ez hivatalos vélemény lenne, akkor azt a MÚOSZ adta volna ki. Magánvéleményt minden MÚOSZ-tag írhat, még a MÚOSZ alelnöke is – mondta Kocsi Ilona, a Magyar Újságírók Országos Szövetségének (MÚOSZ) elnöke.

  • Reagált a MÚOSZ elnöke: Törvénytelen vallási adatokat engedély nélkül publikálni

Mint arról mi is beszámoltunk, Magyar Péter másfél perc után távozott az ATV Egyenes beszéd című műsorából, majd Facebook-oldalán a politikus nyilvánosságra hozta a televízió több munkatársának vallási hovatartozását.

A történtek után terjedni kezdett Vicsek Ferenc egykori ATV-s műsorvezető, a MÚOSZ alelnökének nyilvános bejegyzése, amelyben egykori munkahelyét kezdte el támadni. Vicsek így fogalmazott: „Ha a főszerkesztőnek baja van az éppen legerősebb ellenzéki párt vezetőjének korábbi nyilatkozatával, akkor azt biztos, hogy adáson kívül kell megbeszélnie a politikussal. A tv-t nem használhatja erre. Lépre csalni a politikust, lekutyakomédiiázni a nyilatkozatát, és a cég sértettségét a választási siker kapcsán aktuális kérdések elé helyezni, lemondani a kérdezés lehetőségéről, az önmagában az újságírói pozíció feladása. Nem egyenes beszéd…”

Magyar Péter személyi jogot sértett a listázással

A Media1 megkeresésére Kocsi Ilona, a MÚOSZ elnöke elmondta:

"Vicsek Ferenc nem közleményt adott ki a Facebookon, hanem véleményt írt. 

Vicsek Ferencként, aki történetesen a MÚOSZ alelnöke is. Ha ez hivatalos vélemény lenne, akkor azt a MÚOSZ adta volna ki. Magánvéleményt minden MÚOSZ-tag írhat, még a MÚOSZ alelnöke is.”

Kocsi Ilona ismertette álláspontját arról is, hogy Magyar Péter tévés szerkesztők vallási hovatartozását hozta nyilvánosságra hétfőn:

„a vallási meggyőződés, tagság mindenki személyes adata, különleges adat, nem tartozik a nyilvánosságra. 

Aki ezt mégis nyilvánosságra hozza – s ehhez nem kéri az érintett személy beleegyezését –, az személyiségi jogot sért, 

és minden bizonnyal az információs önrendelkezésről szóló törvényt is. Lehet olyan kivételes helyzet, amikor a vallási hovatartozás perdöntő lehet egy vitában, s erről akkor tudhat a vitázó fél, s adott esetben a nyilvánosság is, de most nem erről van szó.”

A teljes cikket a Mandiner.hu-n olvashatják. 

Magyar Péter ATV-s botrányáról korábban ITT (Mutatjuk, hányszor hívták be Magyar Pétert az ATV-be)ITT (Magyar Péter sértődötten kivonult az ATV-ből) és ITT (Feljelentették Magyar Pétert + videó) számoltunk be.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Így küldött el Bayer Zsolt „mindenkit” az anyja keservébe + videó

Így küldött el Bayer Zsolt „mindenkit” az anyja keservébe + videó

Mélységes felháborodását fejezte ki Bayer Zsolt a Bayer show-ban az Európai Unió Bírósága azon döntése ellen, amely szerint Magyarországnak 200 millió eurós átalányösszeget és naponta további 1 millió euró büntetést kell fizetnie az uniós menekültügyi szabályok megsértése miatt.
Díszőrség lesz a budai Várban + videó

Díszőrség lesz a budai Várban + videó

Új tradíció kezdődik a budai Várban, mostantól a hét területvédelmi tartalékos ezred kéthetes váltásban a Honvédelmi Minisztérium főépülete előtt teljesít díszőrséget - jelentette be a honvédelmi miniszter a Facebook-oldalára feltöltött vasárnapi videóban.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!