2023. 12. 01. Péntek Elza napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:25

Belföld

Rasszista képet fest Magyarországról a német köztévé

„Magyarországon jobboldali milíciák vadásznak roma nőkre és gyerekekre, felgyújtják házaikat, és már olyan hangulat alakult ki az országban, hogy egy településen elzárják a vizet a romák elől” – ezt a német közszolgálati televízió állította a magyarországi történéseket bemutató riportjának felkonferálásában.

A ZDF több műsorában is egybemossa a romagyilkosságok és az ózdi vízelzárás ügyét. Azt állítja, hogy Magyarország cinikus módon diszkriminálja a kisebbséget, valamint azt sejteti, hogy az Orbán-kormány szítja az állítólag romaellenes hangulatot. Klement Kornél, a Németországi Magyar Szervezetek Szövetségének elnöke a Hír TV-nek azt mondta: a német sajtóban megjelent tudósítások általában túlzóak és egyoldalúak.

„Nagymértékben jellemző, hogy nemcsak a magyar kormányt, hanem az egész magyar közvéleményt úgy próbálják beállítani, mintha rasszista, kisebbségellenes, cigányellenes lenne. Az a benyomásunk, hogy nem ellenőrzik kellőképpen a híreket, mintha előre megfogalmazott vélemények megerősítését keresnék csupán. Ilyen visszajelzéseket kaptunk például német parlamenti és EP-képviselőktől is, ők is teljes mértékben tisztában vannak azzal, hogy a német sajtóban megjelent tudósítások mennyire eltúlzottak és egyoldalúak” – közölte Klement Kornél.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Kocsis Máté: Fontos az emberek véleménye

Kocsis Máté: Fontos az emberek véleménye

Sorsdöntő kérdésekben állunk vitában a brüsszeli elittel, ezért fontos hogy sokan töltsék ki a nemzeti konzultációt – mondta Kocsis Máté egy pécsi lakossági fórumán.
A nap kérdése

A nap kérdése

Számított rá, hogy végül a Momentum és a DK is támogatja Karácsony Gergelyt?

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!