2024. 06. 25. Kedd Vilmos napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Híradó 19:00

Belföld

Szeptember 20-ig megkapják a közfoglalkoztatottak a nettó 54 ezer Ft-os egyszeri juttatást

Az államtitkár tájékoztatása szerint a juttatás azoknak jár, akik 2019. január 1. és július 31. között legalább három hónapig közfoglalkoztatotti jogviszonyban álltak és ez augusztus 1-jén is fennállt.

  • Szeptember 20-ig megkapják a közfoglalkoztatottak a nettó 54 ezer Ft-os egyszeri juttatást

Legkésőbb szeptember 20-ig megkapják a közfoglalkoztatottak a nettó 54 ezer forintos egyszeri juttatást a kormány korábbi döntésének köszönhetően. A Miniszterelnökséget vezető miniszter, Gulyás Gergely augusztus végén jelentette be, hogy 9000 forint értékű rezsiutalványt kap minden nyugdíjas, és 54 ezer forint pluszjuttatást kapnak azok a közfoglalkoztatottak, akik idén az első fél évben legalább 3 hónapig közfoglalkoztatotti jogviszonyban álltak, és ez augusztus 1-jén is fennállt. A Fidesz üdvözölte a kormány lépését. Egy közmunkás nettó havi átlag 54 ezer forintot kap kézhez, amely összeg a tavalyi létminimum 57 százalékát teszi ki.

Pogácsás Tibor a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára Magyarország című műsorunkban arról beszélt, hogy ugyanúgy kapják meg ezt a juttatást a közfoglalkoztatottak, mint a bérüket.

Az ellenzék hevesen támadta ezt a kiegészítő juttatást, azt mondták, ez egy kampányfogás az önkormányzati választások előtt. Erre reagálva az államtitkár a következőket mondta:

„Én azt gondolom, hogy a teljes közmunkaprogram, egyáltalán a kormányzásunk azt mutatta, hogy nem az ellenzék szabja meg, hanem az emberek szabják meg, hogy hogyan kormányozzunk. A közmunkaprogram átalakítása, indítása is azt mutatta, hogy a valósághoz igazodunk. Azt próbáltuk elérni, és én azt gondolom sikerrel is, hogy a munka becsületét vissza tudjuk adni. Minél több ember munkajövedelemből tudjon megélni és azok az emberek, akik átmenetileg akár saját készségeik, képességeik okán, akár a gazdasági helyzet okán nem voltak képesek az elsődleges munkaerőpiacon munkát találni, ők a közfoglalkoztatás keretén belül állandóan foglalkoztatottak legyenek, a munkakultúrában benne legyenek, ne essenek ki a napi munkába járásból, közösségben legyenek. Ezen túlmenően a közfoglalkoztatásban végzett munkájukban a helyi közösségben is elfogadottságot szerezhessenek. Azt gondolom, hogy ez egy nagyon fontos tevékenység, nagyon fontos ahhoz, hogy ezek az emberek minél nagyobb számban vissza is kerülhessenek az elsődleges munkaerőpiacra. Miután a számuk egyébként jelentősen csökken és a gazdasági teljesítmény lehetővé tette azt, hogy több ember az elsődleges munkaerőpiacon elhelyezkedjen, a közfoglalkoztatásra szánt keretből maradt pénz. Ennek a pénznek a felosztása történik meg most. Én azt gondolom, hogy ez egy teljesen normális folyamat, nyilván ezek az emberek is megérdemlik, hogy részesedjenek a gazdaság teljesítményéből.”

A teljes műsort itt tekinthetik meg:

Hír TV 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Háborús bűncselekmények miatt elfogatóparancsot adtak ki Szergej Sojgu ellen

Háborús bűncselekmények miatt elfogatóparancsot adtak ki Szergej Sojgu ellen

A Nemzetközi Büntetőbíróság (ICC) kedden elfogatóparancsot adott ki Szergej Sojgu, az orosz biztonsági tanács titkára, valamint Valerij Geraszimov, az orosz fegyveres erők vezérkari főnöke ellen az ukrajnai háború során 2022. október 10. és 2023. március 9. között elkövetett állítólagos háborús bűncselekmények miatt.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!