2024. 10. 18. Péntek Lukács napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Komment 06:00

Belföld

Pártok összefogása az árvíz ellen

Gyurcsány Ferenc homokzsákot töltött a gáton, az MSZP elnöke viszont munka helyett pártja infrastruktúráját ajánlotta fel. A Jobbik pénzzel segíti az árvízi védekezési munkálatokat, a Fidesz pedig elhalasztja a hétvégi tisztújító kongresszusát is.

Gyurcsány Ferenc hajnalban Százhalombattán segített a gátépítésben. „Ilyenkor majdnem mindenkinek a gáton van a helye. Ki mennyit tud. Ott voltunk 2002-ben, meg 2006-ban, meg ott vagyunk most. Szerintem az is fontos, amit megcsinálunk, de az is fontos, hogy mutassuk, hogy szerintünk az a normális, hogyha ilyenkor jönnek az emberek és csinálják a dolgokat” – közölte a volt miniszterelnök.

Az MSZP elnöke viszont nem akar lapátot ragadni, szerinte a homokzsákok töltése csak kampányfogás. „Nekem is tanácsolták, hogy gumicsizmában álljak ki valahová a gátra, és kérjem meg önöket, hogy csináljanak egy-két vágóképet, amíg 10-15 zsákot meg tudok pakolni, de azt gondolom, hogy ma nem ennek a politikai PR-nak van itt az ideje, hanem sokkal többre mennek az ott élő családok, hogyha effektíve valaki rendszeresen és folyamatosan tud segítséget adni” – mondta Mesterházy Attila.

A Jobbik mozgósítja tagságát és 10 millió forinttal támogatja az árvízi védekezést. „A védekezés során mindenkitől azt kérjük, a szimpatizánsainktól is, akik megfogadják a felkérésünket, hogy lehetőség szerint működjenek együtt a hivatásos állami szervekkel, lehetőség szerint mindenhol a hivatásos szervek munkáját próbálják a tevékenységükkel segíteni. Közös erővel szeretnénk megvédeni a hazánkat” – jelentette ki Volner János, a párt alelnöke.

Leáll a pártpolitikával a Fidesz is, a kormánypárt a vasárnapi elnökválasztó kongresszusa helyett a partszakaszokat erősíti. „Most mindenkire a gátakon van szükség. Ezért a Fidesz elnöksége is úgy döntött, hogy a kongresszust elhalasztja, nem most fogja megtartani. Arra kérünk minden Fidesz-tagot, hogy vegyen részt a helyi védekezésben, segítsen a családoknak, az embereknek, segítsen a gátakon” – nyilatkozta Selmeczi Gabriella.

A kormány közben jóváhagyta, hogy az ár- és belvízvédekezésre, a vízkárelhárításra, valamint a helyreállítás költségeire felhasználható költségvetési keret 15 milliárd forinttal túlléphető.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Csárdi Antal elhagyja az LMP-t

Csárdi Antal elhagyja az LMP-t

Csárdi Antal távozik az LMP-ből írja a HVG-re hivatkozva a Mandiner. A lap értesülését az LMP megerősítette, a képviselő azonban sem megerősíteni, sem cáfolni nem volt hajlandó az értesülést.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!