2021. 10. 18. Hétfő Lukács napja
Jelenleg a TV-ben:

Vetítő

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 03:00

Belföld

Öt kuvaszkölyköt kapott az Országos Polgárőr Szövetség

Öt kuvaszkölyökkel bővült a kutyás polgárőrség állománya. Az Országos Polgárőr Szövetség kuvaszprogramján keresztül velük együtt 10 kutya segíti a polgárőrök mindennapi munkáját. A kiemelkedő nemzeti értékek felügyeletéért felelős miniszteri biztos az átadóünnepségen azt mondta: nemzeti kincsekről van szó, hiszen a kuvasz a 9 magyar kutyafajta egyike, amelyek kiemelt figyelmet érdemelnek fennmaradásuk érdekében.

A szaglásuk már most kiváló, ám még kissé zabolátlanok azok a kuvaszkölykök, amelyeket a polgárőrség kutyás tagozata vehetett át Dunakeszin. A kuvasz a 9 magyar kutyafajta egyike, amely elsősorban az őrzésében jeleskedik.

A kollégái először vonakodtak a kutyák használatától a munkájukat kötő szabályok miatt - mondta el a Polgárőr Szövetség vezetője. Túrós András hozzátette: azonban kiderült a kuvaszok mégis megfelelő partnernek bizonyultak.

V. Németh Zsolt, az agrárminisztérium miniszteri biztosa azt mondta: a polgárőrök nemzeti kincseket kaptak, hiszen a kuvasz hazánk egyik legrégebbi nyájőrző kutyafajtája. Hozzátette: ahhoz, hogy ezek a fajok fennmaradjanak, oda kell figyelni rájuk, éppen ezért a kormány korábban génmegőrzési stratégiát is kialakított a megőrzés érdekében.

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

Kocsis Máté: Életbe lép a Gyurcsány - Márki-Zay paktum

Karácsony kiesett, Márki-Zay beesett, a lényeg, hogy a show folytatódjon tovább - írja Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője a Facebook oldalán. 2021. október 17.

Dobrev Klára elismerte vereségét

Dobrev Klára: "Felhívtam Márki-Zay Pétert, és tiszta szívből gratuláltam a győzelméhez. Ő a hatpárti ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje." 2021. október 17.

Szigorú sebességhatárt vezetnének be az utakon

Lakott területen 30 km/h-val közlekedhetnek az autósok a jövőben. 2021. október 17.

Legfrisebb híreink

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Plusz-mínusz - ajánló

Fent és lent! Politikai vitaműsor a hét legfelkavaróbb történéseiről. Plusz-mínusz 17 óra 30 perctől a Hír Televízió műsorán.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!