2020. április 6.,
hétfő, Vilmos, Bíborka napja

Öt kuvaszkölyköt kapott az Országos Polgárőr Szövetség

Hír TV

2019. augusztus 2., péntek 15:15

Öt kuvaszkölyökkel bővült a kutyás polgárőrség állománya. Az Országos Polgárőr Szövetség kuvaszprogramján keresztül velük együtt 10 kutya segíti a polgárőrök mindennapi munkáját. A kiemelkedő nemzeti értékek felügyeletéért felelős miniszteri biztos az átadóünnepségen azt mondta: nemzeti kincsekről van szó, hiszen a kuvasz a 9 magyar kutyafajta egyike, amelyek kiemelt figyelmet érdemelnek fennmaradásuk érdekében.

A szaglásuk már most kiváló, ám még kissé zabolátlanok azok a kuvaszkölykök, amelyeket a polgárőrség kutyás tagozata vehetett át Dunakeszin. A kuvasz a 9 magyar kutyafajta egyike, amely elsősorban az őrzésében jeleskedik.

A kollégái először vonakodtak a kutyák használatától a munkájukat kötő szabályok miatt - mondta el a Polgárőr Szövetség vezetője. Túrós András hozzátette: azonban kiderült a kuvaszok mégis megfelelő partnernek bizonyultak.

V. Németh Zsolt, az agrárminisztérium miniszteri biztosa azt mondta: a polgárőrök nemzeti kincseket kaptak, hiszen a kuvasz hazánk egyik legrégebbi nyájőrző kutyafajtája. Hozzátette: ahhoz, hogy ezek a fajok fennmaradjanak, oda kell figyelni rájuk, éppen ezért a kormány korábban génmegőrzési stratégiát is kialakított a megőrzés érdekében.

Hír TV