2024. 04. 14. Vasárnap Tibor napja
Jelenleg a TV-ben:

Bayer show

Következik:

Híradó 22:15

Belföld

Őszödi nyomozás: milyen jogon vontak be külső céget?

Kivizsgálja a Belügyminisztérium, jogosan vonta-e be az In-Kal Securityt az NBH az őszödi beszéd kiszivárogtatásának vizsgálatába – mondta el a belügyminiszter a Hír TV-nek.

„Egyetlen kérdés merült fel, hogy miért kellett külső biztonsági céget bevonni ebbe a vizsgálatba, és az milyen jogosítványok alapján hallgatott meg embereket” – fogalmazott Pintér Sándor. A miniszter hozzátette: azt nem vizsgálták, milyen költségeket emésztett fel a külső társaság bevonásával lefolytatott hároméves nyomozás.

Pintér szerint Gyurcsány Ferenc kormányfőként betekintést nyerhetett a vizsgálat eredményébe. Azt azonban a belügyi tárca egyelőre nem hozza nyilvánosságra.

Gyurcsány parancsára?

A Hír Televíziónak az MSZP egykori vezető politikusai egyébként korábban azt mondták, hogy Gyurcsány Ferenc szivárogtatta ki a balatonőszödi beszédet. A volt miniszterelnök állítólag Szilvásy György korábbi titkosszolgálati minisztert utasította arra, hogy még a 2006-os önkormányzati választások előtt kerüljön ki a felvétel. Így akarta a párton belüli ellenfeleit eltávolítani és tovább erősíteni politikai befolyását az MSZP-ben.

Katalin, Imre és Ferenc – három MSZP-s felsővezető, akiket a korábbi DK-s Szabó Bálint emlegetett kiszivárogtatóként. Később Kiss Pétert is kapcsolatba hozta az üggyel.

Szilvásy György egykori titkosszolgálati miniszter szivárogtatta ki Gyurcsány Ferenc balatonőszödi beszédét – ezt pedig Rózsa-Flores Eduardo állította egy hangfelvételen. Szilvásy mindezt tagadta a Hír TV-ben.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!