2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Belföld

Összeálltak a zöldek a könnyű drogok legalizálásának híveivel

Összeálltak a zöldek a könnyű drogok legalizálásának híveivel Budapesten az önkormányzati választásra. Az LMP és a 4K! tíz kerületben állít közös jelölteket. A szabad marihuánafogyasztás nem része a fővárosi választási programjuknak.

Az LMP szövetségese, a Negyedik Köztársaság Mozgalom 2012 tavaszán alakult párttá. Törvényes forradalmat ígértek a 2014-es parlamenti választásra, de elnökük már tavaly decemberben szembekerült a törvénnyel. Istvánffy Andrást azért állították elő a rendőrök, mert elszívott egy marihuánás cigarettát az adóhatóság épülete előtt.

A füves cigi nem hozott parlamenti mandátumot. A párt a listaállításhoz szükséges aláírásokat sem tudta összegyűjteni az országgyűlési választásra. Tavasszal az LMP még nem kért a 4K!-ból, az októberi önkormányzati választásra viszont összeállna vele Budapesten. Sajtóhírek szerint a zöldpártnak nincs elég fővárosi képviselő-jelöltje. „Az együttműködésünk gerincét 10 pontban határoztuk meg. Olyan várost szeretnénk, ahol az ország fővárosa Budapest és nem a korrupcióé” – mondta Csárdi Antal, az LMP főpolgármester-jelöltje.


A tömegközlekedés javításában, a 3-as metró felújításában és egy 100 hektáros, budapesti zöld terület kialakításában a két párt egyetért. A könnyű drogok legalizálása nem is került bele a közös budapesti programba, amit a 4K! elnöke azzal magyarázott, hogy az ügy országos jelentőségű. „Az LMP és a 4K! most egy közös budapesti programban állapodott meg, aminek nem képezi részét egyetlenegy országos ügy sem, az autópályáktól kezdve a marihuánáig. Vannak a két párt között különbségek más programpontokban is. Most arra koncentráltunk, hogy olyan közös fővárosi programot rakjunk össze, amiben egyetértünk, és azt állapítottuk meg, hogy több dologban megegyezünk, mint amiben nem” – szögezte le Istvánffy András, a 4K! elnöke.

Az LMP és a 4K! tíz kerületben állít közös jelölteket, három budaiban és hét pestiben. Arról, hogy kiket indítanak, később döntenek.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!