2024. 04. 15. Hétfő Anasztázia, Tas napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:05

Belföld

Országos sztrájkot hirdet a PDSZ

Március 15-e után országos sztrájkra készül a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete. Ezt Mendrey László, a szervezet elnöke jelentette be.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a PDSZ közti tárgyalások pénteken fejeződtek be, azonban a szakszervezet elállt a megállapodás aláírásától, mert szerintük a kormány nem teljesíti követeléseiket: az igazgatók munkáltatói jogkörének visszaállítását, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ működésének átvizsgálását és nem kaptak ígéretet a béremelésre sem.„Minden követelésünket visszautasították. Nem marad más számunkra, más lehetőség, megoldás, mint amivel a választmány megbízott minket. Sztrájkot kell hirdetnünk! Ebbe a helyzetbe a kormányzat kompromisszumképtelen magatartása kényszerít minket. Megtettünk mindent. Mindenféle falat lebontottunk, minden falat átjártunk, nem voltak hajlandóak semmiben sem engedni” – szögezte le a  Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke, Mendrey László.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Szakmai rendezvénysorozat a kkv-szektor fejlesztésére + videó

Szakmai rendezvénysorozat a kkv-szektor fejlesztésére + videó

Április 17. és május 29. között országos road-showra indul a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara, illetve a Kavosz, amihez médipartnerként kapcsolódik a Világgazdság is. A Napi Aktuálisban arról kérdeztük Szajlai Csabát, a Figyelő és a Világgazdság főszerkesztőjét, hogy mi a témája ennek a beszélgetéssorzatnak. 

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!