2024. 07. 03. Szerda Kornél, Soma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hazahúzó 01:00

Belföld

Orbán Viktor: Sem migránsügyben, sem LMBTQ-ügyben nem tudnak minket megzsarolni + videó

Nincs az a pénz, hogy mi ide migránsokat engedjünk be és nincs az a pénz, ami miatt LMBTQ-aktivisták kezére adnánk a gyermekeinket, vagy az unokáinkat - szögezte le Orbán Viktor miniszterelnök péntek reggel a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország című műsorában.

  • Orbán Viktor: Sem migránsügyben, sem LMBTQ-ügyben nem tudnak minket megzsarolni + videó

Sűrű évre számíthatunk Magyarországon diplomáciai szempontból – mondta Orbán Viktor a Kossuth rádió reggeli műsorában. 

Jövő héten érkezik a moldáv miniszterelnök, és készül a kormány a soros uniós elnökség betöltésére. A kormányfő kiemelte Robert Fico magyarországi látogatását, mert ez megerősíti a kétoldalú szlovák-magyar kapcsolatokat.

Abban szlovák-magyar egyetértés van, hogy a határ menti élet, az egy speciális élethelyzet, és ennek lehetnek előnye, és hátrányai. Ez lehet jó meg rossz is. Ha egy határ elválaszt az rossz. Ha egy határ összeköt az jó. Hamarosan kapunk egy javaslatot egy nagy csomagra, hogy hogyan lehetne az ott élő emberek, magyarok és szlovák emberek életminőségét javítani, új hidak, új átkelőhelyek, új kompok, vasúti fejlesztések, és így tovább. Aligha kaphattunk volna biztatóbb vendéget mint a szlovák miniszterelnök

- közölte a magyar kormányfő.

Kénytelenek előállni a farbával

Arra a felvetésre, hogy a héten elismerte az Európai Bizottság elnöke, hogy mégis a magyar gyermekvédelmi törvény és a migrációs politika miatt tartja vissza Brüsszel az uniós pénzeket, Orbán Viktor elmondta, választások lesznek, és mivel az emberek nem értik a brüsszeli tolvajnyelvet, ezért el kell kezdeni világosan és egyenesen fogalmazni. 

Ez történt az Európai Parlamentben is, minden képviselő küzd az újraválasztásáért, Ursula von der Leyen elnök asszonynak is vannak ambíciói, tehát elő kell jönni a farbával (...) jön az egyenes, demokratikus beszéd, meg kell mondani, ki és mit akar

- tette hozzá. 

A miniszterelnök szerint a bizottsági elnök kénytelen volt elárulni, hogy mi a baja a magyarokkal, miért nem kapják meg a magyarok azt pénzt, ami nekik jár. 

Az elnök asszony világossá tette, hogy azért, mert a magyarok nem engedik be a migránsokat és nem engedik be az LMBTQ-propagandát

- mutatott rá.

A kormányfő leszögezte, nincs az a pénz, hogy mi ide migránsokat engedjünk be és nincs az a pénz, ami miatt LMBTQ-aktivisták kezére adnánk a gyermekeinket, vagy az unokáinkat.

Ők azt gondolják, hogy Magyarországot pénzzel meg lehet zsarolni és rá lehet venni a törvények módosítására, de ez nem fog menni

- tette hozzá.

Az interjúban a miniszterelnök beszámol a legfrissebb kormányzati döntésekről is: 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!