2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Célpont

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 10:05

Külföld

Elismerte a bizottsági elnök, hogy miért tartják vissza a Magyarországnak járó uniós pénzeket + videó

Végül elismerte az Európai Bizottság elnöke, hogy mégis a magyar gyermekvédelmi törvény és a migrációs politika miatt tartja vissza Brüsszel az uniós pénzeket. A liberális Guy Verhofstadt pedig azt mondta, a Magyarország elleni támadássorozat az EP-választás kimeneteléről szól. Gulyás Gergely a kormányinfón leszögezte: erős társadalmi felhatalmazása van a kabinetnek arra, hogy ellen tudjon állni mindenféle brüsszeli zsarolásnak.

  • Elismerte a bizottsági elnök, hogy miért tartják vissza a Magyarországnak járó uniós pénzeket + videó

Bár korábban ő is és az Európai Bizottság is minden fórumon tagadta, szerdán Ursula von der Leyen – sokak meglepetésére – elismerte Strasbourgban, hogy mégis a gyermekvédelmi törvény és a magyar migrációs politika miatt nem akarja Brüsszel átutalni a hazánknak járó uniós forrásokat.

Mintegy 20 milliárd eurót különítettünk el, amelyet befagyasztottunk. A kifizetés felfüggesztésének oka: az LMBTQ-jogokkal kapcsolatos kérdések, az akadémiai szabadság, a menekültjogi kérdések és néhány kondicionálási feltétel. Ezek miatt továbbra is felfüggesztjük a kifizetéseket addig, míg Magyarország a szükséges feltételeket nem teljesíti

– mondta a bizottsági elnök.

Ursula von der Leyen azonban kénytelen volt beismerni, hogy a korábban visszatartott, de tavaly év végén folyósított több mint 10 milliárd eurót jogosan kapta meg Magyarország.

Ez sokak szerint annyira feldühítette az európai liberálisok – hazánkat rendszeresen támadó – vezetőjét, hogy felszólította Ursula von der Leyent, hogy ne engedjen az orbáni zsarolásnak. Eközben viszont Guy Verhofstadt éppen azt erősítette meg, hogy a Magyarország elleni támadásoknak semmi közük nincs a magyar jogállamisághoz, vagy bármiféle feltételrendszerhez, hanem a közelgő EP-választások eredménye a valódi tét.

A magyarországi csata nem Magyarországról szól, hanem Európai liberális demokráciájáról, ezt a csatát pedig meg kell nyerni – hangsúlyozta a Guy Verhofstadt.

A miniszterelnökséget vezető miniszter is azt mondta a csütörtöki kormányinfón, hogy Brüsszel lebukott. Gulyás Gergely kiemelte: jogállamisági ürügyekre hivatkozva pénz- és szavazati jog megvonásával akarták megzsarolni a magyar kormányt, hogy engedje be a migránsokat az országba és az LMBTQ lobbit az iskolákba.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Észak-Korea szerint Amerikában rendszerszintű elnyomás van

Észak-Korea szerint Amerikában rendszerszintű elnyomás van

Észak-Korea szerint a világon az Egyesült Államokban a legrosszabb az emberi jogok helyzete, ahol rendszerszintű elnyomás van, etnikumok és vallások közötti konfrontáció zajlik – közölte az ázsiai ország külügyminisztériumi szóvivője, akinek szavait a KCNA észak-koreai hírügynökség idézte.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!