2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Belföld

2,5 millió beoltott után kezdődhet meg az újraindítás

Egy héttel meghosszabbítják az érvényben lévő korlátozásokat - jelentette be a miniszterelnök a Kossuth Rádió reggeli műsorában. A kormányfő hangsúlyozta: 2 és fél millió beoltott után kezdődhet a nyitás.

  • 2,5 millió beoltott után kezdődhet meg az újraindítás

 

 

Orbán Viktor: Még nem tetőzött a járvány harmadik hulláma

A ma hatályban levő korlátozó intézkedések még egy hétig biztosan érvényben maradnak – jelentette ki szokásos heti interjújában Orbán Viktor, a Kossuth rádió, Jó reggelt Magyarország! című műsorában március 19-én, reggel. Az Operatív Törzs legfrissebb járványügyi adatait ismertetve a kormányfő közölte: az elmúlt napon 213 beteg meghalt, a fertőzés harmadik hulláma még nem ért véget, ez nem az a pillanat, amikor lazítani lehetne. A kórházak kapacitása megfelelő, van elég ágy és lélegeztetőgép is, elegendő orvos és ápolónő is van, a végzős medikus hallgatók is készenlétben állnak.

Orbán Viktor elmondta azt is, a hatályban lévő korlátozó intézkedések még egy hétig biztosan fennmaradnak. – A harmadik hullámban vagyunk, több mint kétezren haltak meg. Ez nem az a pillanat amikor lazítani lehet. – hangsúlyozta a miniszterelnök.

– Van szabad ágyunk bőségesen, és lélegeztetőgép is, melyből 1164 áll rendelkezésre, emellett több mint tízezer szabad ágyunk van. Minden megyei kórházunk biztos kezekben van, és bár vannak problémák, ezeket sikerült megoldani. A rezidenseket javarészt beoltottuk, a végzős medikus hallgatók most jönnek az oltással – közölte a kormányfő.

Hozzátette: további megszorító intézkedéseket már nehezen viselnek el a családok, a tanulók és a kis- és középvállalkozások. A szolgáltatószektor, a szépségipar és a vegyesboltok nehéz helyzetben vannak. A kormány igyekszik segíteni, türelmet kérünk, a járvány végén erősebb gazdaságra lehet számítani – közölte a miniszterelnök.

A legfontosabb védekezésünk az oltás – szögezte le Orbán Viktor.

Orbán Viktor jelezte, a védettségi igazolványhoz egy hírközlő csatornát nyitottunk, az újraindításunkkor lesz olyan időszak, amikor csak egy bizonyos szolgáltatásokat vehetünk majd igénybe. – Kérem a családokat, hogy tartsák a vállalkozásokat, a baloldal pedig hagyja abba az oltásellenes kampányát – mondta. Hozzátette: aki oltásellenes, az kockára teszi mások életét.

– Brüsszel titkosítja a szerződéseket, amely a beszerzési rendeket mutatja be. Az unió elszúrta a vakcinabeszerzéseket, ez a második csalódásunk a migrációkezelés után. A nemzeti kormányok, parlamentek felett még nem járt el az idő – fejtette ki, majd elmondta: nagy mennyiségű AstraZeneca érkezik a következő héten hazánkban.

– Újabb vakcinát rendeltünk, és további vakcinák bevizsgálásra kerül sor – fejtette ki a miniszterelnök, megjegyezve: Brüsszeltől vakcinát várunk, nem útlevél-szabályozásokat.

A valóságos helyzet ma az, hogy több ezer oltópontunk van, vakcinából van kevés Arra is van terv, hogy ha lesz több oltóanyag, akkor hogyan lehet bővíteni az oltópontok. Alkalmassá lehet tenni a háziorvosi rendelőket is oltópontok, mindenre kész terve van az Operatív Törzsnek,

A Fidesz Európai néppárti tagságáról azt mondta, jó volt, szép volt, de elég volt. A migrációs válságban egyáltalán nem támogattak minket, már akkor eltávolodtunk egymástól, A járvány elleni védekezés során sem a megelőzéssel törődtek, hanem csak Magyarországot nyüstölték, felesleges és értelmetlen szabályokat hoztak – fogalmazott a kormányfő.

Kiemelte: ez így méltatlan, célszerűtlen, ilyen helyzetekben az ember nem tehet mást, mint hogy veszi a kalapját elköszön és továbbáll. Hozzátette, mi is ezt tettük. Lengyelország és Olaszország is hasonló véleményen van, így ez a három ország közösen próbálja majd meg újraszervezni az európai jobboldalt.

Magyar Nemzet, Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!