2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Belföld

Orbán Viktor: Magyarországon lesz először harmadik oltás

Lehetővé tesszük a harmadik oltás felvételét, de azt javasoljuk, a beadatásig teljen el a második vakcina felvételétől számított négy hónap – mondta Orbán Viktor kormányfő a Kossuth rádió Jó reggelt Magyarország! című műsorában.

  • Orbán Viktor: Magyarországon lesz először harmadik oltás

A miniszterelnök szerint a harmadik oltás szükségességéről megoszlanak a vélemények, ma hajnalban még a WHO is egy bizonytalanságot sugalmazó közleményt adott ki erről. – A magyar kormány úgy gondolja, nem kell félni tőle, az emberek biztonságérzetét növeli, vagyis miért zárnánk el az emberektől – fogalmazott.

Orbán Viktor kiemelte: bőségesen van elég vakcina az országban.

– Időpontot kell térni, de oltási rend már nem lesz

– fogalmazott a kormányfő. Rögzítette: az orvosok döntenek, ezt a felelősséget nem tudja átvállalni a kormány. Augusztus elsejétől van erre lehetőség, és azt is az orvos dönti el, hogy milyen oltást érdemes beadni harmadikként.

– Az általános átoltottsági helyzet szerint Magyarország még mindig az egyik legbiztonságosabb ország Európában – jelentette ki Orbán Viktor.

– Az egészségügyi dolgozók számára kötelező lesz az oltás – tette hozzá.

Mint mondta, nem hívei a kényszerítésnek, de ezt a döntést meg kellett hozniuk, tehát az egészségügyben csak az dolgozhat, aki beoltatja magát covid ellen.

Orbán Viktor továbbá kiemelte, hogy a 65 év felettiek körében 85 százalékos az átoltottság, tehát van 15 százaléknyi idős ember, aki még nem védett, így ők veszélyben vannak, mivel

a delta variáns agresszív, durva, és megtalálja azt a személyt, aki nincs beoltva.

Tehát az, aki nem vette fel az oltást, nagyobb veszélyben van, mint a járvány alatt bármikor – mutatott rá. A kormány ezért úgy döntött – folytatta -, hogy személyesen fel kell keresni ezeket az embereket, szeretnének adni egy esélyt, hogy ne kockáztassák az életüket.

iskolakezdés előtt két nappal

Arról is szólt, hogy a 16-18 éveseknek a 45 a százalékát oltották már be, a 12-15 év közöttieket is oltani kezdték, sőt

az a terv, hogy az iskolakezdés előtti első két napon minden 12 éven felüli gyerek megkaphatja az oltást az iskolákban, amennyiben a szülei ezt megengedik.

– A beutazások korlátozását illetően egyelőre nem hoztunk intézkedést – mondta Orbán Viktor, hozzátéve, azt javasolják; azok a magyarok menjenek külföldre, akik mindkét oltást megkapták. – Most is van három olyan kategória, ahol van szerepe a védettségi igazolványnak: sportrendezvények, zenés, táncos rendezvények és fesztiválok – sorolta.

Szerinte nem lehet elkerülni a következő hullámot, amennyiben az megérkezik Európába, az csak a kérdés, hogy hány oltatlant fog találni a negyedik hullám.

– Minden olyan vélemény, amely bizonytalanságot kelt egy válságban, az ártalmas. A válságból úgy lehet kijutni, hogyha egymást támogatva, a célt előzetesen megnevezve cselekszünk – fejtette ki Orbán Viktor azzal kapcsolatban, hogy az utóbbi napokban újra politikai támadások érték a kínai vakcinát.

– Az igazi baj az, amikor a politikusok, akik a közbeszédet alakítják, virológusnak, járványügyi szakembernek képzelik magukat – húzta alá a miniszterelnök.

Lobbitevékenység hazánk ellen

– Nem a szög lóg ki, hanem a lóláb, sőt egy egész ló – magyarázta a tegnap lapunk által nyilvánosságra hozott brüsszeli levélről a miniszterelnök.

– Szégyenletesnek tartom a bizottság álláspontját

– jelentette ki Orbán, aki szerint teljesen egyértelmű, hogy ennek az a célja, hogy az LMBTQ-aktivistákat beengedjük a gyermekek közé. Leszögezte: a gyermekek nevelése a szülő feladata, az iskolában természetesen lehet szexuális felvilágosítás, ezeket pedig olyan emberek tarthatják, akiket az iskolaigazgató és a pedagógus alkalmasnak tart, és a szülő is beleegyezik.

– Nem is tudjuk igazán, mekkora lobbitevékenység zajlik hazánk ellen – fejtegette interjújában Orbán Viktor. – A magyarok számára most kinyílik egy ablak, ahonnan rálátnak Európára – folytatta. A kormányfő azt mondta, gyűjti az információkat arról, hogy mi történik Nyugat-Európában, mi folyik a német és a holland iskolákban szexuális felvilágosítás címén, ő maga is meglepődött ezeket tapasztalva.

A vita nyelvezete és kerete jogi természetű, a lényege pedig politikai, Brüsszel ránk akarja kényszeríteni az akaratát – jelentette ki a miniszterelnök. – Itt a gyerekeink szabadságáról van szó – tette hozzá.

– Nem engedhetjük, hogy szexuális propagandisták grasszáljanak az iskoláinkban

– mondta Orbán Viktor. – Amelyik szülő azt akarja, hogy szivárványos aktivisták világosítsák fel a gyermekét, az majd megszervezi – rögzítette a politikus, aki szerint a könyvesboltokban is meg kell jelölni azokat a kiadványokat, amelyek szexuális propagandát tartalmaznak.

– Nemváltó műtéteket végrehajtanak Nyugat-Európában úgy, hogy ezzel a gyerek szülei nem értenek egyet, Magyarországon ilyen jogi környezet, amiben ez lehetséges, nem állhat elő – zárta a beszélgetést a kormányfő.

 

Magyar Nemzet/HírTV

Kép:MTI/Szigetváry Zsolt

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!