2024. 05. 06. Hétfő Ivett, Frida napja
Jelenleg a TV-ben:

Poltikai hobbista

Következik:

Radar 23:30

Belföld

Orbán Viktor ideje nemhogy lejárt, hanem most jött igazán divatba

A csütörtöki EU-csúcson elért megállapodás továbbra is központi témát szolgáltat a bolgár sajtóban. Míg a balliberális média Orbán Viktor kormányfő elszigetelődését hangsúlyozza, addig egy hazánkban élő, korábbi alkotmánybíró, Georgi Markov cáfolja a magyar miniszterelnök lejáratását célzó híreszteléseket, és észszerű kompromisszumként értékeli a brüsszeli csúcson elért eredményeket - számolt be a Magyar Nemzet. 

  • Orbán Viktor ideje nemhogy lejárt, hanem most jött igazán divatba

Orbán gyalázatos veresége – ezzel a címmel szállt bele a magyar miniszterelnökbe a Deutsche Welle (DW) német közszolgálati média bolgár nyelvű kiadványa. A hírportál szerint „Orbán kudarcot vallott annak ellenére, hogy hevesen fogadkozott, blokkolni fogja az Ukrajnának szánt uniós forrásokat”. Georgi Markov hazánkban élő volt bolgár alkotmánybíró a konzervatív Pik hírportál oldalán válaszolt a DW állításaira.

Kedves Pik olvasók, közelednek a választások, a sorosisták teljesen megőrülnek, a bolgár televíziókban pedig megduplázódik a cenzúra. Már csak négy hónap van hátra az EP és kilenc hónap az amerikai elnökválasztásokig. Ezért ajánlok figyelmükbe néhány fontos hírt, amelyek nem hangzanak el Soros bulgáriai tévécsatornáin

– idézte a Magyar Nemzet a volt alkotmánybírót. 

Mindenki eszén túljárt Orbán Viktor

Markov emlékeztetett rá, hogy a „nagy elnök, Donald Trump a Truth Social című műsorban nyilvánosan fordult Orbán Viktorhoz: Köszönöm Viktor! Béke lesz! Nem fogunk hazudni az emberiségnek!” – hangzottak el a volt amerikai elnök szavai válaszul Orbán Viktor korábbi kijelentésére, hogy a békének egy neve van, és ez Donald Trump.

A Soros-féle Deutsche Welle szerint Orbán kudarcot szenvedett el Brüsszelben, amikor nem vétózta meg az ötvenmilliárd eurós ukrajnai segélyt. Elon Musknak valóban igaza van abban, hogy a legnagyobb hülyeség hinni a saját propagandánknak. Orbán nem mániákus a vétók tekintetében. A neves jogászprofesszor, Andrew Tettenborn a The Spectatorban azt nyilatkozta, hogy Orbán sokkal okosabb a többi kollégájánál

– fogalmazott a volt alkotmánybíró.

Emlékeztetett, Orbán Viktor az uniós csúcs előtt Macronnal, Scholz-cal, Melonival, Von der Leyennel és Michellel tartott megbeszélésen elérte céljait: hogy évente ellenőrizzék az Ukrajnának szánt pénz elköltését és ne költsék fegyverekre. Hozzátette: két év múlva azonban lesz új szavazás és akkor azon a találkozón ott lesz Rutte helyett Wilders, Nehammer helyett Kickl és Fiala helyett Babis „Vagyis ahogy a Washington Post fogalmazott,

a politikai szelek még mindig Orbán Viktornak kedveznek”

– idézte az amerikai napilapot.

Markov szerint a magyar miniszterelnök nem vétózott, megőrizte az uniós egységet, de jó néhány korrekciót bevezetett a döntésbe és hamarosan visszaszerzi az ukrajnai magyar kisebbség jogait.

A volt alkotmánybíró kommentálta a Soros-frakció bolgár képviselőjének, Javor Bozsankov a bolgár parlamentben elhangzott „sületlenségét”, miszerint Orbán Viktor ideje lejárt.

A teremtettét! Milyen messzire jutott ez a bolgár parlament, amely a legszerencsétlenebb a rendszerváltás óta. Az igazság az, hogy Orbán Viktor már tíz éve Tusványoson bejelentette, hogy illiberális demokráciát épít. Orbán ideje nemhogy lejárt, hanem most jött igazán divatba, ami már az EP- választás estéjén is ki fog derülni, amikor a nemzeti szuverenitást védő pártok több mint 200 képviselői helyet szereznek

– fogalmazott.

Végezetül Georgi Markov belpolitikai kérdésekre tért ki. Véleménye szerint ideje eltörölni Bulgáriában a gépi szavazást, amellyel „szörnyű csalásokat követtek el a szófiai polgármester választáson, amelyeket a Közigazgatási Bíróságon bemutatott megcáfolhatatlan bizonyítékok is megerősítenek”.

„Le a blablával, Trump, az orbanizmus és a szabadság közeledik” – zárta szavait Markov, akinek a nyilatkozatát eddig 24 óra alatt több, mint 330 ezren olvasták.

Fotó: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (b4) a magyar tárgyalódelegációval az Európai Unió tagországai állam- és kormányfőinek rendkívüli csúcstalálkozóját követően Brüsszelben 2024. február 1-jén. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!