2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Belföld

Orbán Viktor Erdélybe utazik az EP-választások előtt

  • Orbán Viktor Erdélybe utazik az EP-választások előtt

Orbán Viktor tegnap irodájában fogadta az Európai Néppárt határon túli magyar tagszervezeteinek képviselőit, akikkel nemcsak gazdasági kérdésekről, hanem egy közös EP-kampányról is tárgyalt.

Semjén Zsolt, a KDNP, Kelemen Hunor, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ), Menyhárt József, a felvidéki Magyar Közösség Pártja (MKP) és Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) elnöke az európai parlamenti választásokról is egyeztettek.

Kelemen Hunor a HVG-nek elmondta: közös kampányról is tárgyaltak a miniszterelnökkel, melynek keretében arról is megállapodtak, hogy Orbán Viktor május elején Erdélybe utazik. „Az RMDSZ-nek biztosan lesznek olyan politikai üzenetei, melyek találkoznak majd a Fideszével” – erősítette meg a pártelnök, aki gazdaságfejlesztési programról is tárgyalt Orbánnal.

Kelemen Hunor a viták ellenére is azt tartja az egyes számú forgatókönyvnek, hogy a Fidesz az EPP tagja marad a májusi választások után, azt azonban elismerte, hogy nem könnyű feladat a legerősebb, a legnagyobb és a legszínesebb pártcsaládot egyben tartani. „A változás és a változtatás nem jelent EU-ellenességet” – mondta a HVG-nek az RMDSZ elnök, aki szerint az uniónak nincs alternatívája.

(mandiner.hu)

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!