2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Vezércikk 03:00

Belföld

Orbán Viktor: Budapest is áttérhet a védekezés második szakaszára

  • Orbán Viktor: Budapest is áttérhet a védekezés második szakaszára

A járványveszély kihirdetésének 66. napján Orbán Viktor miniszterelnök azzal a jó hírrel szolgált, hogy az első csatát a járvány megfékezéséért vívott csatát megnyertük, fényesen nyertük meg, és ez most már nem csak remény vagy kívánság, vagy önpusztítás, hanem tény is.

A fertőzésen átesettek száma alacsony, és az új megbetegedések száma is kedvezően alakul. Ez azért sikerült, mert az összes döntést időben meghoztuk, és azért ezt külön szeretném aláhúzni, mert mindannyian vidékiek, budapestiek, egyedülálló családok, idősek és fiatalok egyaránt felelősségteljesen viselkedtünk, köszönet érte – mondta a kormányfő.

A mai szakmai háttér megbeszéléseken világossá vált, hogy a járvány erejét Budapesten is letörtük. Így Budapesten is áttérhetünk, igaz, megfontoltan és óvatosan, de áttérhetünk a védekezés második szakaszára. Ezért a kijárási korlátozást feloldjuk és a szülőváros mindig két hét késéssel követi majd a vidéket. A felelősségteljes magatartás, a védőtávolság tartása Budapesten különösen is fontos. Arra kérem a polgármestereket, ne vegyék félvállról a kockázatot, és külön figyeljenek oda az idősotthonok biztonságára.

Hajrá Budapest! – zárta bejelentő beszédét közösségi oldalán Orbán Viktor.

Kapcsolódó cikkek: 

Gulyás Gergely: Hétfőtől új szabályok lépnek életbe a fővárosban

Magyar Nemzet - HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!