2020. május 29.,
péntek, Magdolna napja

Orbán Viktor: Budapest is áttérhet a védekezés második szakaszára

2020. május 16., szombat 13:59

A járványveszély kihirdetésének 66. napján Orbán Viktor miniszterelnök azzal a jó hírrel szolgált, hogy az első csatát a járvány megfékezéséért vívott csatát megnyertük, fényesen nyertük meg, és ez most már nem csak remény vagy kívánság, vagy önpusztítás, hanem tény is.

A fertőzésen átesettek száma alacsony, és az új megbetegedések száma is kedvezően alakul. Ez azért sikerült, mert az összes döntést időben meghoztuk, és azért ezt külön szeretném aláhúzni, mert mindannyian vidékiek, budapestiek, egyedülálló családok, idősek és fiatalok egyaránt felelősségteljesen viselkedtünk, köszönet érte – mondta a kormányfő.

A mai szakmai háttér megbeszéléseken világossá vált, hogy a járvány erejét Budapesten is letörtük. Így Budapesten is áttérhetünk, igaz, megfontoltan és óvatosan, de áttérhetünk a védekezés második szakaszára. Ezért a kijárási korlátozást feloldjuk és a szülőváros mindig két hét késéssel követi majd a vidéket. A felelősségteljes magatartás, a védőtávolság tartása Budapesten különösen is fontos. Arra kérem a polgármestereket, ne vegyék félvállról a kockázatot, és külön figyeljenek oda az idősotthonok biztonságára.

Hajrá Budapest! – zárta bejelentő beszédét közösségi oldalán Orbán Viktor.

Kapcsolódó cikkek: 

Gulyás Gergely: Hétfőtől új szabályok lépnek életbe a fővárosban

Magyar Nemzet - HírTV