2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Belföld

Orbán: Senkinek sem kellett csalódnia a rendőrségben

Az árvíz idején is bebizonyították a hivatásosok, hogy megvédik az embereket – így köszönte meg a védekezésben részt vevőknek a munkát a miniszterelnök a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tisztavatási ünnepségén. 135-en tettek esküt, akiktől feddhetetlenséget kért a kormányfő.

Leendő bűnügyi nyomozók, határőrök, katasztrófavédők és büntetés-végrehajtási tisztek. 135-en tették le a történelmi zászlók és a Szent Korona mása előtt az esküt. Ez az első olyan évfolyam a rendészettudományi karon, amely teljes egyetemi tanévet töltött el a 2012 óta működő Nemzeti Közszolgálati Egyetemen. „Családi hagyomány már nálunk, hogy büntetés-végrehajtásnál szolgálunk, ezért én már 2008-óta teljesítek szolgálatot, majd 2010-ben úgy döntöttem, hogy felsőfokú tanulmányokra szeretnék szert tenni” – mondta az egyik eskütevő.


A miniszterelnök szerint az elmúlt három évben senkinek sem kellett csalódnia a rendőrségben, Magyarország biztonságos. „Az átalakítások révén a rendőrség alkalmassá vált arra, hogy megvédje az ország polgárait. Ma már nem kell attól félni, hogy egyenruhába bújtatott félkatonai szervezetek masíroznak az utcákon. Az átalakítások nemcsak a rendőrséget érintették, hanem az adóhatósági, vámhatósági, pénzügyi nyomozói szervezetet és a katasztrófavédelmet is” – hangsúlyozta a miniszterelnök, aki szerint mától az új tiszteken is múlik, hogy az országban minden becsületes ember biztonságban érezze magát. „Magyarország ma már erős és jobban teljesít a rend és a biztonságvédelem területén is. Képes megvédeni magát és polgárait akár a bűnözőkkel, akár a természeti csapásokkal vagy a környezeti katasztrófákkal szemben is. Az elmúlt hónapokban ezt többször is megtapasztalhattuk, legutóbb most, az levonult dunai árhullám idején” – jelentette ki Orbán Viktor.

Orbán Viktor végül azt kérte az új tisztektől, hogy ragaszkodjanak az alaptörvényhez, a hazájukhoz, legyenek példamutatók és feddhetetlenek.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!