2024. 04. 12. Péntek Gyula napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Napi aktuális 23:30

Belföld

Orbán: Senkinek sem kellett csalódnia a rendőrségben

Az árvíz idején is bebizonyították a hivatásosok, hogy megvédik az embereket – így köszönte meg a védekezésben részt vevőknek a munkát a miniszterelnök a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tisztavatási ünnepségén. 135-en tettek esküt, akiktől feddhetetlenséget kért a kormányfő.

Leendő bűnügyi nyomozók, határőrök, katasztrófavédők és büntetés-végrehajtási tisztek. 135-en tették le a történelmi zászlók és a Szent Korona mása előtt az esküt. Ez az első olyan évfolyam a rendészettudományi karon, amely teljes egyetemi tanévet töltött el a 2012 óta működő Nemzeti Közszolgálati Egyetemen. „Családi hagyomány már nálunk, hogy büntetés-végrehajtásnál szolgálunk, ezért én már 2008-óta teljesítek szolgálatot, majd 2010-ben úgy döntöttem, hogy felsőfokú tanulmányokra szeretnék szert tenni” – mondta az egyik eskütevő.


A miniszterelnök szerint az elmúlt három évben senkinek sem kellett csalódnia a rendőrségben, Magyarország biztonságos. „Az átalakítások révén a rendőrség alkalmassá vált arra, hogy megvédje az ország polgárait. Ma már nem kell attól félni, hogy egyenruhába bújtatott félkatonai szervezetek masíroznak az utcákon. Az átalakítások nemcsak a rendőrséget érintették, hanem az adóhatósági, vámhatósági, pénzügyi nyomozói szervezetet és a katasztrófavédelmet is” – hangsúlyozta a miniszterelnök, aki szerint mától az új tiszteken is múlik, hogy az országban minden becsületes ember biztonságban érezze magát. „Magyarország ma már erős és jobban teljesít a rend és a biztonságvédelem területén is. Képes megvédeni magát és polgárait akár a bűnözőkkel, akár a természeti csapásokkal vagy a környezeti katasztrófákkal szemben is. Az elmúlt hónapokban ezt többször is megtapasztalhattuk, legutóbb most, az levonult dunai árhullám idején” – jelentette ki Orbán Viktor.

Orbán Viktor végül azt kérte az új tisztektől, hogy ragaszkodjanak az alaptörvényhez, a hazájukhoz, legyenek példamutatók és feddhetetlenek.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk - Újabb kínos üggyel kell szembesülnie Magyar Péternek + videó

Vezércikk - Újabb kínos üggyel kell szembesülnie Magyar Péternek + videó

Kétes üzleti ügyei mellett újabb részletekre derült fény Deák Boldizsár múltjából. A Tisza Párt alelnöke, akivel Magyar Péter összeállt politikusi karrierje érdekében, ügynök és besúgó lehetett. Az újabb fejleményekről Kacsoh Dániel, Pindroch Tamás és Lentulai Krisztián is elmondják véleményüket a Vezércikkben.
Már zajlik Irán és Izrael háborúja + videó

Már zajlik Irán és Izrael háborúja + videó

Az Irán által támogatott Hezbollah libanoni síita fegyveres szervezet több tucat rakétát lőtt ki izraeli állásokra. Az egyre mérgesedő iráni és izraeli konfliktusról Kovács Tamás, az NKE Rendészettudományi Kar Rendészetelméleti és Történeti Tanszékének egyetemi docense beszélt a HírTV stúdiójában. 

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!