2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Belföld

Orbán: Januártól jöhet a fair bankokról szóló törvény

Nem kerülhet veszélybe a magyarok energiaellátása az orosz–ukrán konfliktus miatt – jelentette ki a miniszterelnök a Kossuth rádióban ma reggel felvételről adott interjúban. Orbán Viktor hangsúlyozta: arról állapodott meg az orosz Gazprom vezetőjével a héten, hogy az orosz fél biztosítja a következő időszakban a nagyobb mennyiségű gázt a magyar földgáztárolók feltöltéséhez. Magyarország közben leállította az ukrajnai gázszállítást, arra hivatkozva, hogy a hideg idő miatt megnőtt a magyarországi beszállítási igény és elsődleges cél a hazai tárolók feltöltése. Az interjúban egyébként a kormányfő arról is beszélt, hogy a fair bankokról szóló törvény már januárban hatályba léphet.

Nem kerülhet veszélybe a magyarok energiaellátása az orosz–ukrán konfliktus miatt – jelentette ki a miniszterelnök a Kossuth Rádiónak adott szokásos interjúban, amelyet ezúttal csütörtökön este, azaz az ukrán gázszállítások leállítása után vettek fel. Orbán Viktor hangsúlyozta: arról állapodott meg az orosz Gazprom vezetőjével, hogy az orosz fél biztosítja a következő időszakban a nagyobb mennyiségű gázt a magyar földgáztárolók feltöltéséhez.

– Jó ütemben töltjük föl, tehát nemsokára elérjük a 60 százalékot, és most ennek az ütemét gyorsítani fogjuk a követező néhány héten. Erről is tárgyaltam, hogy ne áruljak zsákba macskát, erről is tárgyaltam az oroszokkal, a Gazprom vezetőjével, hogy a következő időszakban nagy mennyiségű gázra lesz szükségünk, amivel tovább tudjuk növelni a betárolt kapacitásokat, és ezt a nagy mennyiséget meg is fogjuk kapni. Én erről megállapodtam Miller úrral – fogalmazott Orbán Viktor.

A kormányfő az interjúban arra is kitért, hogy terveik szerint már január elsejétől hatályba léphet a fair bankokról, azaz a fogyasztói hitelek szabályozásáról szóló törvény. Orbán Viktor hozzátette, az igazságügyi miniszter vállalta, hogy október végén a kormány elé terjeszti a jogszabály tervezetét, így azt még ősszel benyújthatják a parlamentnek.

– A kormány ma meghallgatta az igazságügyi miniszter előterjesztését, egy új törvényjavaslat kereteiről, döntéseket is hoztunk annak irányáról, az új szabály irányairól. Hiszen megtanultuk most azt, hogy az egyoldalú kamatemelések milyen károkat okozhatnak az embereknek és amikor vissza kell fizetni, akkor meg a bankoknak. Ezért a hosszú és közép és rövid lejáratú vásárlói fogyasztó hitelek szabályozására egy jogszabályt fogunk alkotni, ami nem teszi lehetővé, hogy még egyszer ugyanez a helyzet előálljon – mondta a kormányfő.

Orbán Viktor reagált Barack Obama amerikai elnök nyilatkozatára is, aki Magyarországot a civil társadalmat korlátozó országok között említette: „Tiszteljük annyira az Egyesült Államokat és annak elnökét is, hogy nem találgatjuk, hogy mit miért mondott. Tudomásul vesszük, ez a mondat elhangzott, ennek a mondatnak mi nem találjuk a ténybeli alapját.”

A kormányfő az önkormányzati választásokról azt mondta, nem érdemes a felmérésekkel foglalkozni és azok alapján dönteni. Orbán Viktor hangsúlyozta, a kormánypártok fegyelmezetten csinálják végig a kampányt, mert az a tapasztalatuk, hogy ajándékba még soha semmit nem kaptak, csak azt tudták megszerezni, amiért megdolgoztak.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!