2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Tusványos '24

Következik:

Európai Híradó 04:00

Belföld

Orbán: Nem időszerű a tiltás feloldása

Orbán Viktor szerint az önkényuralmi jelképek tiltásának feloldása szemben áll az emberi méltósággal.

Nem időszerű az önkényuralmi jelképek tiltásának feloldása, amíg egyetlen olyan ember is él Magyarországon, akit a diktatúra jelképét viselők hurcoltak el vagy kínoztak meg – mondta Orbán Viktor a rákoskeresztúri Új köztemető 300-as parcellájában a nemzeti emlékhelyet jelölő emlékoszlop és Magyarország nemzeti zászlajának felavatásán.


A miniszterelnök hangsúlyozta: a tiltás feloldása szemben áll mindazzal, amit az alaptörvény emberi méltóságként határoz meg. Orbán Viktor hozzátette: olyan országot kell építeni, ahol senkit sem lehet hátrányosan megkülönböztetni neme, származása, vallása, politikai nézete, nemzeti vagy nyelvi hovatartozása miatt.

Kövér: A magyar nemzet egyik legnagyobb katasztrófája volt

A parlamenti képviselők is megemlékeztek a kommunizmus áldozatairól. A házelnök nemzetközi terrorcsoportnak nevezte a diktatúra egykori vezetőit. Kövér László szerint a kommunisták által elkövetett gazdasági és kulturális rombolás a magyar nemzet egyik legnagyobb katasztrófája volt.

A fideszes politikus nem hagyta szó nélkül az Alkotmánybíróság múlt heti döntését. Szerinte Kelet-Közép-Európában a vörös csillag nem a nemzetközi munkásmozgalom, hanem egyértelműen a kommunista diktatúra jelképe.

Országszerte emlékeznek

Országszerte a kommunizmus áldozataira emlékeznek ma. A Terror Háza Múzeum és a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium több közös programot is szervez: délelőtt mécsesgyújtásra várták az embereket az Andrássy úton, az áldozatok falához. Az emléknapon ingyenes a belépés a múzeumba.

Este a központi állami megemlékezés részeként a Lánchíd budai hídfőjénél mécsesgyújtással egybekötött csendes megemlékezést tartanak.

Az Országgyűlés 2000 júniusában határozott arról, hogy február 25-e lesz a kommunizmus áldozatainak emléknapja. 1947-ben ugyanis ezen a napon tartóztatták le jogellenesen, majd hurcolták el a Szovjetunióba a Független Kisgazdapárt főtitkárát, Kovács Bélát.

Orbán Viktor 20 órától a Rájátszás című műsorunk vendége lesz.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!