2024. 05. 29. Szerda Magdolna napja
Jelenleg a TV-ben:

Esztike gyűrűje

Következik:

Híradó 12:05

Belföld

Orbán: Ne engedjenek a cinizmusnak!

A magyarok jó válaszokat adhatnak a változó világra, mert nyitottak az újra – jelentette ki Orbán Viktor a Debreceni Egyetem jubileumi tanévnyitó ünnepségén. A kormányfő azt kérte az egyetemi hallgatóktól: ne engedjenek a cinizmusnak, mert abból soha nem épül semmi, az csak rombol.

Az egyetemek felelősséggel tartoznak a családoknak és az egész nemzetnek, a kormány pedig osztozik ebben a felelősségben – mondta a miniszterelnök a százéves Debreceni Egyetem jubileumi tanévnyitóján, a Református Nagytemplomban. Orbán Viktor szerint a kiművelt emberfő Magyarország legfontosabb aranytartaléka, amelyet folyamatosan növelni kell.

– Mi, magyarok ma nem követünk egyetlen ideológiát sem. Elutasítjuk az utópia minden formáját, hiszünk a szabadságban és bár tudjuk, hogy nincs szabad akaratunk az üdvösségre, mert az az Isten ajándéka, de azt is tudjuk, hogy szabadon dönthetünk és választhatunk a jó és a rossz között. A jövő nincsen készen, magunk alakítjuk majd azt. Az értékeink időtlenek, ezért nyitottak vagyunk az újra, és ezért adhatunk mi magyarok jó válaszokat a változó világra. Itt az esély, hogy Európa legmodernebb konzervatívjai legyünk – fogalmazott Orbán Viktor.

A kormányfő azt kérte az egyetemi hallgatóktól, ne engedjenek a cinizmusnak, mert abból soha nem épül semmi, az csak rombol. Orbán Viktor beszéde végén úgy fogalmazott: a mostani nemzeti kormányzás nem azt jelenti, hogy a rendszerváltó nemzedék felért a csúcsra.


– Új időszámítás kezdődött, ahol minden újradefiniálható. Új alapokon, új közösség és más jövő építhető. Ahol most vagyunk, nem valaminek a végét, betetőzését jelenti, hanem valaminek a kezdetét. Mi, a rendszerváltó nemzedék megtisztítottuk a terepet a bozóttól, de a tisztást otthonossá tenni, ez már az önök dolga – tette hozzá a kormányfő.

A miniszterelnök a Soli Deo gloria – Egyedül Istené a dicsőség – mondattal zárta beszédét.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Az Ismerős Arcok is fellép Torockón a jubileumi Duna-napokon

Az Ismerős Arcok is fellép Torockón a jubileumi Duna-napokon

Immár tizedik alkalommal rendeznek Duna Napokat a nemzeti összetartozás napja alkalmából az erdélyi Torockón, május 31-től június 2-ig, fellép mások mellett az Ismerős Arcok, a Bagossy Brothers Company és a Kaláka, a helyszínről sugároz a Dankó rádió.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!