2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Cirkusztestvérek 11:00

Belföld

Orbán: Holló a hollónak nem vájja ki a szemét

Magyarország jó eséllyel kikerülhet a túlzottdeficit-eljárás alól a miniszterelnök szerint. Orbán Viktor ezt a Kossuth rádió 180 perc című műsorában mondta.

A miniszterelnök kiemelte: a tények Magyarország pártján vannak, a kormány eddig is megtette a hiánycsökkentéshez kapcsolódó intézkedéseket. Orbán Viktor az IMF-tárgyalásokkal összefüggésben azt mondta: a tárgyalásoknak nincs vége, mert Magyarország még vár egy végső válaszra a szervezettől, és továbbra is szeretné megkapni a pénzügyi védőhálót. A miniszterelnök a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) a legnagyobb nézeteltérést abban látja, hogy az IMF a bankok érdekeit tartja szem előtt.

– Végül is holló a hollónak nem vájja ki a szemét. Láthatóan az IMF egyetlen dologra koncentrál, mégpedig arra, hogy a bankadót töröljük el, és helyette az embereket adóztassuk meg. Egy darabig ezt nem értettem világosan, de most már világos: az IMF is egy bank – jelentette ki péntek reggel a közrádióban Orbán Viktor.

A miniszterelnök az interjúban az E.ON gázüzletág megvásárlására is kitért. Orbán Viktor azt mondta: a szerződést még nem írták alá, de már minden megállapodás megszületett, és csak technikai részletek maradtak hátra. Hozzátette, a sajtóban megjelent 800 millió euró körüli vételár nem irreális. A miniszterelnök megerősítette, hogy 2014-ig további rezsicsökkentések várhatóak.

– Csökkenteni fogjuk a rezsit, úgy ahogy Lázár János is mondta. Egész egyszerűen nem fogadható el, hogy a magyarok egyébként alacsony jövedelmének tekintélyes része eleve már a hónap elején kimegy a háztartásokból. A kormányunk nem elvenni akar az emberektől, hanem segíteni akar nekik, hogy többjük lehessen, hogy gazdagodhassanak, simábban élhessenek, ehhez pedig a rezsiköltségeket az európai átlag szintjére kell csökkenteni, mert az arcátlanul magas Magyarországon – tette hozzá a miniszterelnök.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Mutatjuk, kik Gyurcsány emberei a városházán

Mutatjuk, kik Gyurcsány emberei a városházán

Szentkirályi Alexandra, a Fidesz főpolgármester-jelöltje az elmúlt hetekben többször beszélt már arról, hogy Budapesten Gyurcsány Ferenc a főnök, hiszen Karácsony Gerely semmilyen kérdésben sem tud önálló döntést hozni, mindenben a bukott kormányfő diktál neki.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!