2020. november 25.,
szerda, Katalin napja

Orbán Balázs: A jó és a rossz jelölt küzdelmének lehettünk szemtanúi Borsodban

Hír TV

2020. október 12., hétfő 11:18

Burány Sándor (Párbeszéd) felszólalására a kormány részéről Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára válaszolt.

Burány Sándor, a Párbeszéd politikusa kapott először szót a napirend előtti felszólalások sorában. A képviselő arról beszélt, hogy a kormány saját szakértői is azt állítják, hogy túl kevés tesztet végzünk, és fő okként azt hozzák fel, hogy Magyarország elérte a tesztelés kapacitás felső korlátját. Pedig tesztekre szükség lenne. Burány Sándor felszólalásában felidézte a nyugat-európai helyzetet és Orbán Viktor miniszterelnök azon mondását, amely az osztrák mintát példaként említette.

A Párbeszéd politikusának Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára válaszolt. Orbán Balázs mielőtt válaszolt volna a feltett kérdésekre, emlékeztette a jelenlévőket arra, hogy vasárnap Borsod 6-os számú választókerületében időközi választást tartottak. Az államtitkár megköszönte minden szavazónak, aki élt állampolgári jogával és az urnákhoz járult, majd kijelentette, hogy Szerencsen és környékén a jó és a rossz jelölt csatájának lehettünk szemtanúi. Ráadásul a jó győzött Koncz Zsófia személyében, amelyhez ezúton is gratulált. Majd hangsúlyozta, hogy a kormány készen áll arra, hogy támogassa a választókerületben élő életminőségének és lehetőségeinek fejlesztésére tett vállalásait.

 Orbán Balázs felhívta arra a figyelmet, hogy ez a választás is bebizonyította azt az igazságot, hogy a politika nem a hatalom megszerzéséről, hanem az emberek képviseletéről szól. Az államtitkár ezt követően felidézte, hogy az összellenzéki jelölt, Bíró László személye a kezdetek óta visszás volt antiszemita és rasszista kijelentései miatt is. Illetve amiatt is, mert elcsalta a helyiek pénzét - hangzott el.

A Miniszterelnökség államtitkára kitért Donáth Anna (Momentum) "őszödi beszédére" is, amelyből kiderült, hogy a Momentum EP-képviselője korábbi állításaival szemben szoros kapcsolatban áll Vera Jourovával, az Európai Bizottság alelnökével, tollba mondta azt a Soros-jelentést, amely miatt elítélték hazánkat. De a kiszivárgott felvételen az is elhangzott, hogy az ellenzéki képviselő azon dolgozik, hogy Magyarországot meghurcolják Brüsszelben.

Burány Sándor kérdésére azt a választ adta Orbán Balázs, hogy hazánk továbbra is tartja magát a nemzetközi protokollhoz, és azok alapján végzik el a teszteléseket, ha ezek változnak, akkor a kormány is változtat azon. Az ellenzéki képviselőket pedig arra kérte, hogy ne akadályozzák gáncsoskodásaikkal a járvány elleni védekezést.

Hír TV