2023. 09. 21. Csütörtök Máté, Mirella napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Belföld

Orbán Balázs: A jó és a rossz jelölt küzdelmének lehettünk szemtanúi Borsodban

Burány Sándor (Párbeszéd) felszólalására a kormány részéről Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára válaszolt.

  • Orbán Balázs: A jó és a rossz jelölt küzdelmének lehettünk szemtanúi Borsodban

Burány Sándor, a Párbeszéd politikusa kapott először szót a napirend előtti felszólalások sorában. A képviselő arról beszélt, hogy a kormány saját szakértői is azt állítják, hogy túl kevés tesztet végzünk, és fő okként azt hozzák fel, hogy Magyarország elérte a tesztelés kapacitás felső korlátját. Pedig tesztekre szükség lenne. Burány Sándor felszólalásában felidézte a nyugat-európai helyzetet és Orbán Viktor miniszterelnök azon mondását, amely az osztrák mintát példaként említette.

A Párbeszéd politikusának Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára válaszolt. Orbán Balázs mielőtt válaszolt volna a feltett kérdésekre, emlékeztette a jelenlévőket arra, hogy vasárnap Borsod 6-os számú választókerületében időközi választást tartottak. Az államtitkár megköszönte minden szavazónak, aki élt állampolgári jogával és az urnákhoz járult, majd kijelentette, hogy Szerencsen és környékén a jó és a rossz jelölt csatájának lehettünk szemtanúi. Ráadásul a jó győzött Koncz Zsófia személyében, amelyhez ezúton is gratulált. Majd hangsúlyozta, hogy a kormány készen áll arra, hogy támogassa a választókerületben élő életminőségének és lehetőségeinek fejlesztésére tett vállalásait.

 Orbán Balázs felhívta arra a figyelmet, hogy ez a választás is bebizonyította azt az igazságot, hogy a politika nem a hatalom megszerzéséről, hanem az emberek képviseletéről szól. Az államtitkár ezt követően felidézte, hogy az összellenzéki jelölt, Bíró László személye a kezdetek óta visszás volt antiszemita és rasszista kijelentései miatt is. Illetve amiatt is, mert elcsalta a helyiek pénzét - hangzott el.

A Miniszterelnökség államtitkára kitért Donáth Anna (Momentum) "őszödi beszédére" is, amelyből kiderült, hogy a Momentum EP-képviselője korábbi állításaival szemben szoros kapcsolatban áll Vera Jourovával, az Európai Bizottság alelnökével, tollba mondta azt a Soros-jelentést, amely miatt elítélték hazánkat. De a kiszivárgott felvételen az is elhangzott, hogy az ellenzéki képviselő azon dolgozik, hogy Magyarországot meghurcolják Brüsszelben.

Burány Sándor kérdésére azt a választ adta Orbán Balázs, hogy hazánk továbbra is tartja magát a nemzetközi protokollhoz, és azok alapján végzik el a teszteléseket, ha ezek változnak, akkor a kormány is változtat azon. Az ellenzéki képviselőket pedig arra kérte, hogy ne akadályozzák gáncsoskodásaikkal a járvány elleni védekezést.

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Kitüntettték Pankotai Lilit

Kitüntettték Pankotai Lilit

A Soros Györgyhöz köthető Társaság a Szabadságjogokért szerint a trágárkodásairól is elhíresült politikai aktivista tud leghitelesebben szólni a fiatal korosztályhoz.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

A Belügyminisztérium közleménye

A Belügyminisztérium közleménye

Magyarország belügyminisztere Hősi Halottá nyilvánította és soron kívül rendőr főhadnaggyá nevezte ki néhai Kónya Gábor Lajos r. törzszászlós urat, a Terrorelhárítási Központ Műveleti Igazgatóság műveleti tiszthelyettesét.
Kocsis Máté: Magyarázatot várunk a svédektől

Kocsis Máté: Magyarázatot várunk a svédektől

A szuverenitás védelme a jövő évi európai parlamenti választások tétje: - hangsúlyozta a Fidesz frakcióvezetője Esztergomban, a kormánypártok kihelyezett frakcióülésének szünetében. Kocsis Máté kiemelte: változást kell elérni Brüsszelben, és azokkal kell összefogni, akik elutasítják a kettős mércét, háború helyett pedig békét akarnak. A politikus beszélt a svéd NATO-csatlakozás ügyéről is.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!