2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Belföld

Orbán Balázs: A jó és a rossz jelölt küzdelmének lehettünk szemtanúi Borsodban

Burány Sándor (Párbeszéd) felszólalására a kormány részéről Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára válaszolt.

  • Orbán Balázs: A jó és a rossz jelölt küzdelmének lehettünk szemtanúi Borsodban

Burány Sándor, a Párbeszéd politikusa kapott először szót a napirend előtti felszólalások sorában. A képviselő arról beszélt, hogy a kormány saját szakértői is azt állítják, hogy túl kevés tesztet végzünk, és fő okként azt hozzák fel, hogy Magyarország elérte a tesztelés kapacitás felső korlátját. Pedig tesztekre szükség lenne. Burány Sándor felszólalásában felidézte a nyugat-európai helyzetet és Orbán Viktor miniszterelnök azon mondását, amely az osztrák mintát példaként említette.

A Párbeszéd politikusának Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára válaszolt. Orbán Balázs mielőtt válaszolt volna a feltett kérdésekre, emlékeztette a jelenlévőket arra, hogy vasárnap Borsod 6-os számú választókerületében időközi választást tartottak. Az államtitkár megköszönte minden szavazónak, aki élt állampolgári jogával és az urnákhoz járult, majd kijelentette, hogy Szerencsen és környékén a jó és a rossz jelölt csatájának lehettünk szemtanúi. Ráadásul a jó győzött Koncz Zsófia személyében, amelyhez ezúton is gratulált. Majd hangsúlyozta, hogy a kormány készen áll arra, hogy támogassa a választókerületben élő életminőségének és lehetőségeinek fejlesztésére tett vállalásait.

 Orbán Balázs felhívta arra a figyelmet, hogy ez a választás is bebizonyította azt az igazságot, hogy a politika nem a hatalom megszerzéséről, hanem az emberek képviseletéről szól. Az államtitkár ezt követően felidézte, hogy az összellenzéki jelölt, Bíró László személye a kezdetek óta visszás volt antiszemita és rasszista kijelentései miatt is. Illetve amiatt is, mert elcsalta a helyiek pénzét - hangzott el.

A Miniszterelnökség államtitkára kitért Donáth Anna (Momentum) "őszödi beszédére" is, amelyből kiderült, hogy a Momentum EP-képviselője korábbi állításaival szemben szoros kapcsolatban áll Vera Jourovával, az Európai Bizottság alelnökével, tollba mondta azt a Soros-jelentést, amely miatt elítélték hazánkat. De a kiszivárgott felvételen az is elhangzott, hogy az ellenzéki képviselő azon dolgozik, hogy Magyarországot meghurcolják Brüsszelben.

Burány Sándor kérdésére azt a választ adta Orbán Balázs, hogy hazánk továbbra is tartja magát a nemzetközi protokollhoz, és azok alapján végzik el a teszteléseket, ha ezek változnak, akkor a kormány is változtat azon. Az ellenzéki képviselőket pedig arra kérte, hogy ne akadályozzák gáncsoskodásaikkal a járvány elleni védekezést.

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Utolsó útjára kísérték Tordy Gézát + videó

Utolsó útjára kísérték Tordy Gézát + videó

Lukács Sándor hozzátette: 2A kincs az az üzenet, amit át tudunk adni úgy a lelkekben minél tovább megmaradjon. És te, Gézus… ezeknek az üzeneteknek katartikus átadója voltál... A jó Isten legyen veled."
Agrárfórumot tartottak Kunmadarason + videó

Agrárfórumot tartottak Kunmadarason + videó

Jakab István rámutatott: A feliratkamara megerősítésre került, kamarai falugazdász hálózat megerősítésre került és a falugazdászok mint falugazdász szaktanácsadók végzik április elsejétől a munkájukat.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!