2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Belföld

Orbán: Az eddig elért eredményeket kell megvédeni

A bankok elszámoltatása és a rezsicsökkentés folytatása lesz a következő időszak legfontosabb feladata – ezt mondta a miniszterelnök a tizenharmadik kötcsei polgári pikniken. Orbán Viktor szerint az önkormányzati választáson az eddig elért eredményeket kell megvédeni.

A tizenharmadik kötcsei találkozóra érkeznek a politikusok és a közéleti személyiségek. Volt, aki taxival jött, Kerényi Imre pedig virágot hozott. A rendezvény főszervezője a piknik előtt azt mondta: feltehetőleg kormánykritikák is lesznek majd a rendezvényen.

– A komoly beszélgetések között szóba kerülhet az is, hogy ha úgy gondolja valaki, hogy háború van a jobboldalon; de az is lehet, hogy csak normálisan kormányzunk. Szerintem még egy fontos dolog az, hogy hadüzenet nélküli háború folyik Ukrajnában, tehát arról szerintem mindenképpen beszélnünk kell, hiszen a miniszterelnök a NATO-csúcsról érkezik – jelentette ki Balog Zoltán.

Orbán Viktor a rendezvény előtt a köztévének azt mondta: az évértékelésben az árvíz elleni védekezést, a bankok elszámoltatását és a rezsicsökkentést emeli ki. „Most persze remélhetőleg árvíz nem lesz, de az ország védelmi képességét erősíteni kell, a bankok elszámoltatását folytatni és a rezsicsökkentés politikáját is meg kell hosszabbítanunk.” A kormányfő az önkormányzati választás jelentőségéről is beszélt.


– Kulcskérdésnek tartom, hogy a megválasztott önkormányzati vezetők zökkenőmentesen tudjanak együtt dolgozni a kormányzattal. Az elmúlt négy évnek az a tapasztalata, hogy ha van összefogás, akkor van eredmény. Ha összefogunk, legyőzzük a válságot, az árvizet, a brüsszeli bürokratákat, a különböző pénzügyi nagyhatalmakat, még a bankokkal szemben is tudunk igazságot szolgáltatni magunknak. De ez csak akkor megy, ha összefogás van, és az önkormányzati választás az összefogásról szól majd – mondta Orbán Viktor.

Úgy tudjuk: a kormányfő belpolitikai értékelésében a baloldal helyzetéről is beszélt. A rendezvényről távozó politikusok szűkszavúan nyilatkoztak az elhangzottakról.

Riporter: Miről volt szó?
Rogán Antal: Szerintem a miniszterelnök úr elmondta már részletesen. A rezsicsökkentésről és a bankok elszámoltatásáról. Ezek a következő időszak legfontosabb feladatai.

A kötcsei polgári pikniket 2004 óta rendezik meg a Somogy megyei településen.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!