2024. 04. 22. Hétfő Csilla, Noémi napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Belföld

Orbán: Akkor teljesítünk jól, ha szabadon alkothatunk

A magyaroknak nem áll jól a diktatúra. Akkor teljesítünk jól, ha szabadon alkothatunk – mondta ma délután Orbán Viktor a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kisvárdán, a baromfitenyésztéssel, -vágással és -feldolgozással foglalkozó Master Good cégcsoport új üzemének átadóján.

A fejlesztés után a kisvárdai cég 850 embert vett fel, így már több mint 1300-an dolgoznak a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei vállalkozásban. Az alkalmazottak negyven százaléka roma. A tulajdonos a jövőt a cigány munkaerő bővítésében látja.

A tervek szerint a következő öt évben megduplázzák a dolgozók számát és a termelést, így Európa első 10 legnagyobb baromfi-vállalkozása közé kerülnek. A beruházás ünnepélyes átadásán a fejlesztési miniszter azt mondta, példaértékű a kisvárdai üzem.


Az ünnepségen részt vett a miniszterelnök is. Orbán Viktor szerint meg kell becsülni, hogy a cégcsoport a közjóért is tesz. A foglalkoztatás mellett 40 millió forint támogatást adtak tavaly civil, kulturális és sportegyesületeknek. Orbán Viktor azt mondta: ma 100 emberből 75 kis- és középvállalkozásokban dolgozik. A következő négy évben az uniós források hatvan százaléka jut gazdaságfejlesztésre. „A magyar gazdaság akkor tud stabilan növekedési pályán maradni, akkor lesz megingathatatlan, ha a sikeres kis- és középvállalkozások számát jelentősen megnöveljük, sőt megsokszorozzuk, ezért a már meglévő vállalkozások mellé újabbakat is világra kell majd segíteni” – közölte a miniszterelnök.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei fejlesztés 2,1 milliárd forintba került. A cég az elmúlt három évben 18 milliárd forintot költött különböző beruházásokra.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Deutsch Tamás: megvannak az induláshoz szükséges jelölések + videó

Deutsch Tamás: megvannak az induláshoz szükséges jelölések + videó

A Fidesz valamennyi képviselőjelöltje alig néhány óra alatt összegyűjtötte a június 9-i választásokon történő induláshoz szükséges ajánlásokat - jelentette be a Fidesz-KDNP európai parlamenti (EP-) listavezetője vasárnap, a párt közösségi oldalára feltöltött videóban.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!