2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Belföld

Operatív Törzs: A vakcinainfo.gov.hu oldal hamarosan indul

  • Operatív Törzs: A vakcinainfo.gov.hu oldal hamarosan indul

1077 mintavevő csapat járta az országot

György István területi közigazgatásért felelős államtitkár arról beszélt, hogy a korábban meghirdetett célzott tesztelés két hete indult el. A múlt heti második körös tesztelés eredménye is megszületett. 1077 mintavevő csapat járta az országot.
György István elmondta, hogy a bölcsődék esetében 1,32 százalékos fertőzöttségi arányt találtak a második héten. Az óvodákban 1,75 százalékos volt ez az arány. Az általános iskolákban 1,91, míg a szakképző intézményekben 1,19 százalékos volt a fertőzési arány. Összességében több mint 186 ezer tesztet végeztek el a második körben - mondta az államtitkár. 63,3 százalékos volt a részvétel. 1,98 százalékos volt összességében a pozitivitási arány.

Az iskolai tesztelési adatokat elemezve úgy döntöttek, hogy ezen a héten a közigazgatási dolgozók közül az ügyfélkapcsolatokon dolgozókat tesztelik elsőként.

A pozitív személyek kiemelésével lehet fékezni a járvány terjedését

Müller Cecília országos tisztifőorvos is megköszönte mindenkinek a tesztelésben való részvételt. A feladataink napról napra csak nőnek - tette hozzá. Folytatódik a tesztelés a közigazgatásban - mondta Müller. Bízik benne, hogy a pozitív személyek kiemelésével lehet fékezni a járvány terjedését.

Már több mint 2,1 millió tesztet végeztek el az országban - mondta Müller Cecília. Már több mint 250 ezer fertőzöttet regisztráltak Magyarországon.

Az elmúlt napon egy 20 éves, krónikus megbetegedésben szenvedő beteg is meghalt - mondta Müller Cecília. A kórházak terheltsége egyelőre nem csökken - tette hozzá.

Müller Cecília szerint minden erővel azon kell lenni, hogy a lappangó fázisban lévő betegséget ne tudjuk tovább adni. A háziorvos folytatja le az egész betegségfolyamatot, kivéve akkor, ha valakinek kórházba kell mennie.

Müller Cecília elmondta, hogy a karácsonyi ünnepekre vonatkozóan javaslatokat fogalmaztak meg, és a döntésekről Orbán Viktor tájékoztat majd.

A vakcinainfo.gov.hu oldal hamarosan indul

Minden erővel arra kell törekedni, hogy minél kevesebben szoruljanak kórházi kezelésre. A kormány mindent megtesz, hogy az elérhető vakcinákból tudjon beszerezni - tette hozzá. A vakcinainfo.gov.hu oldal hamarosan indul. 

Müller Cecília közölte, hogy a 60 éven felülieknek levelet írt, hogy azok is tudjanak jelentkezni oltásra, akik nem rendelkeznek internettel. Mindennek célja, hogy tudják azt, kik szeretnék magukat beoltani - tette hozzá. Mindezek alapján fel tudnak állítani egy sorrendet, hogy mindenki kapjon oltást. Addig is be kell tartani a higiénés szabályokat.

886-an viselték rosszul a maszkot

886 személlyel szemben intézkedtek a maszkviselési kötelezettség megszegése miatt a hétvégén - mondta Kiss Róbert. A rendőr alezredes közölte, hogy 31 százalékos emelkedés volt a korábbi hétvégéhez képest. A kijárási tilalmat 1361-an szegték meg, míg négyen a kutyasétáltatási szabályokat a hétvégén - mondta Kiss Róbert. 197-en szegték meg a hétvégén a tranzitálási szabályokat. 

Kiss Róbert kérdésre azt mondta, hogy aki forgalmi okból nem ér haza 20 óráig, azt értelemszerűen nem büntetik meg.

Még a héten az egyik kínai vakcina dokumentációja megérkezik Magyarországra

Még a héten az egyik kínai vakcina dokumentációja megérkezik Magyarországra - mondta kérdésre Müller Cecília. Ami elérhető vakcina lesz a világban, annak a gyártójával tárgyal az ország. Minden bizonnyal egyszerre több vakcina lesz Magyarországon a jövő év első negyedévében - mondta az országos tisztifőorvos.

HírTV - Origo.hu

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!