2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Belföld

Offshore-gyanú: Seszták Miklós továbbra is cáfol

Rokoni kapcsolatok és közös telephely. Újabb részleteket közölt a Népszabadság a fejlesztési miniszter körül kialakult céghálózatról. Seszták Miklós továbbra is cáfolja, hogy offshore vállalkozásokkal kapcsolatban áll, azt állítja: azt sem tudja, cégének területein milyen vállalkozások működtetnek fióktelepet.

Fitnesz-, wellnessközpont Budapest impozáns részén, a Naphegyen; az Oxygen hálózat még két ilyen centrumot üzemeltet Budapesten. Az Oxygen Wellnessnek egy ciprusi székhelyű, Clarement nevű vállalkozás a tulajdonosa. A wellnesscéghez a Népszabadság szerint Seszták Miklósnak is köze van, ezt a tárcavezető tagadja: „Csak ügyvédként folytattam tevékenységet…”

A lap azonban más összefüggésről ír: a kft.-nek Kisvárdán, Seszták Miklós cégének, a Ramiris Autónak egyik területén működik fióktelepe. Ezt a hivatalos cégadatok is alátámasztják. A miniszter azt állítja: nem tudja, hogy milyen cégek bérelnek a területén telephelyet.

– Kérdezzék meg a cég ügyvezetőjét, hogy kik vannak a telephelyen, nem tudom. Ugye én csak a nagy cégnek vagyok a tulajdonosa, de hogy az ügyvezető kinek adja bérbe, arról nem tudok nyilatkozni.
– Akkor ilyen összefüggésről nem beszélhetünk, hogy az Oxygen…
– Nem, nem, abszolút semmi – közölte Seszták Miklós.

Az Oxygen cégcsoportnál a tárcavezető egyik rokona is feltűnik. A politikus megerősítette, hogy Seszták-Mészáros Beatrix vezeti az Oxygen Gasztrót, aminek tulajdonosa a New York államban bejegyzett offshore-gyanús Hammond Sales nevű cég.

Az MSZP továbbra is Seszták lemondását követeli. „Hazugság, hogy a kétharmad az versenyelőnyt jelent. Látjuk, hogy a kétharmad csak lehetőség arra, hogy miközben Orbán Viktor a hatalmát bebetonozza, aközben az ország pozícióit gyengítse. Nem Magyarország felemelkedése a cél, hanem saját hatalmuk erősítése” – fogalmazott Burány Sándor.

A wellnessközpontot a szocialisták is szeretik: a volt pártelnököt, Mesterházy Attilát Molnár Zsolttal és Velez Árpáddal tavaly márciusban fotózták le az egyik medencében, a képviselők bojkottálták az alaptörvény módosításának szavazását a parlamentben és inkább itt töltötték a délutánt.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!