2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Belföld

Nyugdíjba küldenék a '89-es politikai generációt

A Fideszből kiábrándult jobbközép szavazókat szólítaná meg a Jólét és Szabadság a 2014-es választáson. Az MDF utódpártja referendumot tartana a paksi atomerőmű bővítéséről, visszahívhatóvá tenné a képviselőket és lecserélné a '89-es politikai generációt.

Antall József örökségét nehezen lehetett felfedezni az MDF-utódpárt Jólét és Szabadság 2014-es programadóján. A rendezvényen az egyik tehetségkutatón feltűnt hip-hop tánccsapat szórakoztatta a közönséget.

„Innen és most nagy tisztelettel arra kérjük a '89-es politikai generációt: menjen nyugdíjba” – hangoztatta Makay Zsolt. A pártelnök két konkrétumot is említett a programból: népszavazást kezdeményeznének a paksi atomerőmű bővítéséről, mert szerintük az abba fektetett milliárdokat napelemekre kellene költeni. A másik javaslatuk a képviselők visszahívhatóságáról szól.


„A jelenlegi helyzetben azt látjuk, vannak politikusok, akik úgy gondolják, hogy bármit megtehetnek. Mi a saját bőrünkön tapasztaltuk Bokros Lajos személyében, hogy valaki tönkre tud tenni egy közösséget. (...) Ezeknek a politikusoknak kell egy fék, kell egy korlát, ehhez ki kell dolgozni a visszahívhatóság intézményét” – fejtette ki.

Az MDF-re egyedül Pettkó András emlékeztetett a programadón. A volt képviselő úgy számol, hogy 2014-ben 5-6 párt kerül be az Országgyűlésbe. Szerinte a JESZ előnyére válhat, hogy a struktúrája és a helyi szervezetei megvannak. Elmondta, ha most nem is jutnak be a parlamentbe, 8 vagy 12 év múlva egy sikeres párt lehetnek.

A nem túl népes nagygyűlés részvevői az ókori cserépszavazás mintájára kavicsokkal szavaztak a párt követendő stratégiájáról.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Szijjártó Péter: a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz + videó

Szijjártó Péter: a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz + videó

Az idei európai parlamenti (EP) választáson újra döntést kell hozni a háború vagy béke kérdésében, márpedig a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten a Fidesz kampánynyitó rendezvényén.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!