2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Belföld

Nyitott ajtóval közlekedett a BKV-járat

Nyitott ajtóval közlekedett egy BKV-busz sofőrje Budapest egyik külvárosában, az esetet az egyik utas rögzítette mobiltelefonjával. A közlekedési társaság illetékes vezetője kizárja, hogy a buszvezető szándékosan hagyta nyitva az ajtót, hogy enyhítse a hőséget. A videón jól látszik, hogy az első ajtó volt nyitva, amit a sofőrnek észre kellett volna vennie.

Néhány hete a 46-os járaton az egyik utas felvette a mobiltelefonjával, hogy a busz nyitott ajtóval közlekedett.

– Jeleztem a sofőrnek, hogy nyitva maradt az ajtó, ő erre azt válaszolta, hogy semmi közöm hozzá, üljek le, és utazzak. Ez körülbelül másfél megálló alatt történt, és közben mint az őrült, ötvennél többel ment a busz – mondta egy szemtanú.

A Hír TV több BKV-buszvezetőt is megkérdezett, de kamera elé egyikük sem állt. Kamerán kívül azt mondták, a régi buszokban nincs légkondicionáló, kánikulában kibírhatatlan a hőség a vezetőfülkében. Azt viszont nem hiszik, hogy sofőrtársuk szándékosan közlekedett nyitott ajtóval. Ezt a közlekedési társaság illetékes vezetője is kizárja, bár a videón jól látszik, hogy az első ajtó van nyitva a buszon, amit a sofőrnek észre kellett volna vennie.


– Ha a buszvezető tudott róla és úgy szállított utast, akkor teljesen szabálytalan az eljárás, és ebben a helyzetben mindenképpen valami büntetésben kell részesülnie – nyilatkozta a BKV Zrt. üzemeltetési vezérigazgató-helyettese, Szedőmajer László.

Az egyik internetes fájlmegosztó oldalon több hasonló felvételt találni. Az egyiken látszik, hogy a sofőr megállt, miután észlelte, hogy nyitva maradt az ajtó. A BKV-nál azt mondták, havonta legalább egyszer előfordul hasonló eset, ilyenkor kötelező lenne leszállítani az utasokat.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!