2024. 04. 21. Vasárnap Konrád napja
Jelenleg a TV-ben:

Poltikai hobbista

Következik:

Vezércikk 04:00

Belföld

Nyilvánosságot követel az Együtt–PM

Az Európai Bizottsághoz fordult a szocialista Ujhelyi István az uniós támogatások kifizetései miatt, az Együtt–PM Szövetség pedig a Miniszterelnökséget vezető Lázár Jánostól vár választ, és a tárca kiadásainak nyilvánosságra hozatalát is követeli.

Ujhelyi azt kérdezi, hogy hol tartanak a brüsszeli vizsgálatok, és hogy miért állították le átmenetileg a kifizetéseket. Brüsszel már korábban közölte: csak az április 15-e előtti számlákat fizeti ki, későbbi tételeket egyelőre nem fogad be.

Az Együtt–PM szakpolitikusa, Pápa Levente azt kifogásolta, hogy míg a költségvetésből 110 milliárdot zárolt a kormány, a Miniszterelnökség majdnem 7 milliárd forintot kapott szabad és titkos felhasználásra a rendkívüli intézkedések pénzalapjából.

„Ebben az évben a Lázár János vezette minisztérium már 4,5 milliárd forintot költött el, amelynek a felhasználása minősített információ, tehát nem tudhatja meg az adófizető, hogy mire ment el a pénze. A legújabb botrányok alapján úgy tűnik, hogy Lázár János alkalmatlan arra, hogy vezesse a Miniszterelnökséget, illetve az EU-s pénzek elosztását kezelő intézményrendszert. Kiderült, hogy továbbra sem tudunk számlákat küldeni Brüsszelbe” – mondta Pápa Levente.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!