2021. május 16.,
vasárnap, Mózes, Botond napja

Nyílt levelet írt a fővárosi Fidesz a főpolgármesternek

MTI

2020. december 9., szerda 09:40

Nyílt levélben kérdezi a Fidesz fővárosi frakcióvezetője Karácsony Gergely főpolgármestert a BKV buszbérléséről.

Láng Zsolt a Facebookon szerdán megosztott levelében az áll, hogy nem kapott választ a korábban megfogalmazott kérdéseire.

Azóta kiderült, hogy a BKV döntéshozóinak már tavasszal feltűnt, hogy a Leisztinger Tamáshoz köthető CR - Facilites Zrt. vállalatbiztonsági kockázatot jelent, mivel a cég a közbeszerzés kiírásakor nem létezett, tulajdonosi háttere offshore, referenciái és alkalmazottjai nincsenek, nyilvános elérhetősége egy gmail levelezési cím - sorolta a politikus, hozzátéve, hogy tudni szeretné ki döntött úgy, hogy ez cég nyerjen, ki ezért a felelős.

Láng Zsolt még hét kérdésre vár választ: ki döntött úgy, hogy a kiírás alatt létrehozott CR - Facilities Zrt. megfelelhet a közbeszerzési kiírás azon kritériumának, amely szerint csak olyan cég indulhat az eljáráson, amelynek az elmúlt három üzleti évben az általános forgalmi adó nélkül számított teljes árbevétele elérte a 160 millió forintot?

"Mikor kezdi meg Főpolgármester úr a botrányos eljárás érdemi kivizsgálását? Van-e megkötött érvényes szerződés a BKV és a CR - Facilities Zrt. között? Ha létezett megkötött szerződés, annak a felmondása mikor történt? Milyen indokkal lett felmondva a szerződés? Ha nincs szerződés, mi alapján fizet kötbért a cég a BKV részére? Teljesítette-e a CR - Facilities Zrt. a szerződésben foglalt kötelezettségét a buszok biztosításával kapcsolatban? Hol van ma a 6 db alacsonypadlós csuklós busz? Mikor és hogyan fogja főpolgármester úr biztosítani a hiányzó pótlóbuszok beszerzését és forgalomba állítását, hiszen hiányuk a koronavírus járvány idején a budapesti utazók egészségét, életét veszélyeztetheti? - kérdezi.

LÁNG ZSOLT NYÍLT LEVELE KARÁCSONY GERGELYNEK: Tisztelt Főpolgármester Úr! Főpolgármester úr részére 2020. november...

Közzétette: Fidesz Budapest – 2020. december 8., kedd

Kapcsolódó tartalom:

Nem létező buszokkal nyert a kamucég a BKV pályázatán 

MTI