2023. 12. 10. Vasárnap Judit napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Poltikai hobbista 03:00

Belföld

Nyelvtanuláshoz is igényelhető lesz a diákhitel

A jövőben a nyelvtanuláshoz is igényelhető lesz a diákhitel – jelentette be a magyar diákok külföldi nyelvi kurzusainak szervezéséért felelős miniszteri biztos. Bartos Mónika szerint a nyelvi diákhitel komoly segítséget jelent majd a fiataloknak a versenyképes nyelvtudás megszerzéséhez.

  • Nyelvtanuláshoz is igényelhető lesz a diákhitel

Fontos feladat, hogy biztos alapokon nyugvó idegennyelvtudást szerezzenek a fiatalok – mondta a miniszteri biztos. Bartos Mónika emlékeztetett, hogy a 9-11. évfolyamos diákok számára kétszer kéthetes külföldi nyelvtanulási lehetőséget biztosít a kormány, illetve ingyenessé tették az első nyelvvizsgát is korábban. A nyelvi diákhitelt egy újabb mérföldkőnek nevezte.

Nagyon sok diák ugyan elvégzi az egyetemet, főiskolát, de a nyelvvizsga hiányzik a diplomájához. A nyelvi diákhitel bevezetésével ezen szeretnének változtatni.

A hitelt október 1-jétől lehet majd igényelni. A kért hitelt egy hónap elteltével folyósítják.

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!